MEDIA

The Crown: Αντιδράσεις για την απεικόνιση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC

The Crown: Αντιδράσεις για την απεικόνιση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC
Η ηθοποιός Elizabeth Debicki ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη σειρά.

Επικρίσεις δέχονται οι παραγωγοί της σειρά του Netflix, «The Crown» για την αναπαράσταση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama - Η επιτυχημένη σειρά παρουσιάζει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και το δύσκολο έργο της να καθοδηγεί τη διασημότερη βασιλική οικογένεια του κόσμου επί πολλές δεκαετίες, περιλαμβανομένων των σκανδάλων, των πολιτικών κρίσεων και της σχέσης της με τον σύζυγό της Φίλιππο

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των τηλεθεατών της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «The Crown» με αφορμή το γεγονός ότι στη νέα σεζόν θα προβληθεί η αναπαράσταση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama, την οποία έδωσε στον δημοσιογράφο Martin Bashir το 1995.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί άλλο ένα αρνητικό στοιχείο της σειράς. Μάλιστα ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers δήλωσε: «Το The Crown ήταν σταθερά ανέντιμο από την πρώτη μέρα. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, συνδυάζουν περιστατικά που λίγο πολύ συνέβησαν για να δημιουργήσουν κάτι που σίγουρα δεν συνέβη. Το γεγονός ότι εστιάζουν στην απαξιωμένη συνέντευξη του Panorama με την Νταϊάνα, παρά τη ρητή επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και ενώ το BBC έχει υποσχεθεί να μην την προβάλει ποτέ ξανά, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του πόσο χαμηλά έχουν φτάσει».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μπασίρ εξαπάτησε την Νταϊάνα για να πάρει τη συνέντευξη, την οποία είδαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, και στη συνέχεια είπε ψέματα στους διευθυντές του BBC.

Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά

Ο 5ος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς "The Crown" θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας στο Tudum: A Netflix Global Fan Event που μεταδόθηκε στα κανάλια του streamer στο YouTube.

Σε αυτή τη σεζόν - διάρκειας 10 επεισοδίων - οι τηλεθεατές θα θα δουν για πρώτη φορά στον ρόλο της βασίλισσας την ηθοποιό την Imelda Staunton.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι θαυμαστές της σειράς δεν θα δουν τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτή τη σεζόν καθώς ο θάνατός της - το 1996 - λογικά θα περιληφθεί στον 6ο και τελευταίο κύκλο.