MEDIA

Αυτή η νύχτα μένει: Η πρεμιέρα της σειράς και η μυθοπλασία του ALPHA που ταλαιπωρεί τους αντιπάλους

Αυτή η νύχτα μένει: Η πρεμιέρα της σειράς και η μυθοπλασία του ALPHA που ταλαιπωρεί τους αντιπάλους

Κάθε σεζόν υπάρχουν εκείνες οι παραγωγές που πολύ πριν βγουν στον αέρα, κερδίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων. Έτσι φέτος, η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» του ALPHA κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα του σταθμού.

της Κατερίνας Θεοδωροπούλου

Βασισμένη στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Θάνου Αλεξανδρή, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής. Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νικολέτα Καρρά και πολλοί ακόμη ηθοποιοί απαρτίζουν το καστ και δηλώνουν έτοιμοι να απογειώσουν υποκριτικά την κάθε σκηνή.

Η πρώτη επίσημη θα γίνει απόψε στις 22.40, ενώ θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα. Η ιστορία μάς μεταφέρει στο Αγρίνιο του 1984. Το «Όνειρο» είναι ο ναός της νύχτας, το σπίτι των ηρώων, το μπουζουξίδικο που ανοίγει για να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει τον καημό, την καψούρα, το λυγμό, τον έρωτα, τη ζωή ξεγυμνωμένη από τα «πρέπει» της ημέρας. Κάθε μέρα, εξάλλου, τη νύχτα περιμένουμε για να χαθούμε στο όνειρο. Δύο άντρες, βαθιά πληγωμένοι, που τους στοιχειώνει το παρελθόν, έρχονται αντιμέτωποι. Η αγάπη τους για την ίδια γυναίκα τους έχει κάνει εχθρούς. Η σύγκρουσή τους είναι σφοδρή και όλα γύρω τους γκρεμίζονται.

Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Στο αποψινό επεισόδιο, ο Χρήστος, ο δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης, ανακαλύπτει πως όσα γνώριζε εδώ και εικοσιπέντε χρόνια για τη ζωή του, για την οικογένειά του, για την γυναίκα του, ήταν ένα ψέμα. Απέναντί του ο άνθρωπος που ευθύνεται για όλα, ο Στρατής Βαρδάρης. Κι ο κόσμος του, ένα σκυλάδικο στη μέση του πουθενά γεμάτο ανθρώπους που φτάνουνε στα όρια την ανθρωπιά, αλλά και την καταστροφή τους. Καθώς η Ζέτα και η Νίτσα έρχονται στο Αγρίνιο, κουβαλώντας τα δικά τους μυστικά, ο πόλεμος μεταξύ τους έχει ήδη ξεκινήσει και όλα παίζονται πια…

Στο επεισόδιο της Τρίτης, μετά την έξαψη της πρώτης μέρας, ο Χρήστος προσπαθεί να μαζέψει τα απόνερα της έκθεσής του. Πρώτος στόχος του ο Στέλιος, που πιέζεται από παντού να κάνει κάτι για τα μαγαζιά. Ο Στρατής από την άλλη παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό και τις μνήμες που τον στοιχειώνουν. Οι δυο τους μοιράζονται μια κοινή ανάμνηση από τη γυναίκα που τους σφράγισε τη ζωή. Η Ζέτα για πρώτη φορά ελπίζει πως η λύτρωση μπορεί να μην είναι μακριά, όμως το «ντου» της αστυνομίας μέσα στη νύχτα την φέρνει ξανά αντιμέτωπη με την αλήθεια. Ο Στρατής θα πρέπει να κοιτάξει κατάματα εκτός από το παρελθόν του και ένα σκοτεινό παρόν.

Μία ακόμη άφιξη που ενισχύει τη μυθοπλασία του καναλιού

Με την πρεμιέρα της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» ολοκληρώνεται, για το πρώτο μισό της σεζόν τουλάχιστον, ο αρχικός προγραμματισμός και στόχος που είχαν τα στελέχη του ALPHA. Οι ιθύνοντες πίστεψαν, από την περασμένη κιόλας χρονιά, ότι -αν επενδύσουν σε ποιοτικές και μεγάλες παραγωγές μυθοπλασίας- θα δουν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται και το κατάφεραν.

Φέτος, έχουν δημιουργήσει μία βραδινή ζώνη φουλ στις σειρές που σαρώνει στους πίνακες της Nielsen. «Ο Παράδεισος των Κυριών» στις 20.00, ο «Σασμός» στις 21.00 και τώρα «Αυτή η νύχτα μένει» βάζουν εμπόδια και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους να διεκδικούν την πρώτη θέση.

Μία ακόμη μεγάλη παραγωγή έρχεται στον ALPHA

Η λίστα με τις σειρές του ALPHA δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Το επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα το σίριαλ «Γιατρός». Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Βασιλική Τρουφάκου.

Στην εκπομπή «Happy Day» μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εν λόγω δουλειά: «Έχω να κάνω τηλεόραση 15 χρόνια. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μου προτάθηκε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα. Είναι ένας γιατρός που είναι τρομερά καλός, παθολόγος αλλά και πολύ ψυχρός για λόγους που θα μάθουμε στην συνέχεια. Τον πυροβολεί ο πατέρας ενός ασθενούς του, παρά τρίχα να πεθάνει, δεν πεθαίνει αλλά χάνει την μνήμη του. Βρίσκεται από την κορυφή, στα τελευταία σκαλοπάτια.