MEDIA

Οι πρωταγωνίστριες των σίριαλ – Από την Ανδριολάτου στη Μαυρομάτη

Οι πρωταγωνίστριες των σίριαλ – Από την Ανδριολάτου στη Μαυρομάτη

Τη φετινή σεζόν, μέσα από μεγάλες παραγωγές της μυθοπλασίας, συστήνονται ταλαντούχες και λαμπερές ηθοποιοί που θα απασχολήσουν ιδιαίτερα στο μέλλον.

Μία από αυτές, η Κλέλια Ανδριολάτου. Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του MEGA, «Maestro», που κάνει απόψε πρεμιέρα, είναι γνωστή στον καλλιτεχνικό κόσμο τόσο για τη συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις όσο και για κάποιους ρόλους στη μικρή οθόνη. Η 26χρονη καλλονή μπορεί να συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το «Μπρούσκο» του Ανδρέα Γεωργίου, όμως έχει ξεχωρίσει και ως μοντέλο αλλά και ως Instagrammer. Στα 14 της χρόνια εντοπίστηκε από τη manager Ελενα Χριστοπούλου και ξεκίνησε η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ. «Κατέβηκα στην Αθήνα και έως σήμερα έχω φωτογραφηθεί για το “Elle”, τη “Madame Figaro”, τη “Vogue” και όλα τα γυναικεία περιοδικά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμμετείχα σε πολλούς καταλόγους. Μόλις τελείωσα το σχολείο έφυγα στο εξωτερικό και συνεργάστηκα με ένα μεγάλο γραφείο στο Παρίσι μέσω του οποίου δούλεψα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η πρώτη μεγάλη δουλειά μου ήταν η διαφημιστική καμπάνια των καλλυντικών Shu Uemura, η οποία έγινε στο Λονδίνο», δήλωνε στο παρελθόν η Κλέλια. Τώρα, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα μεγάλο τηλεοπτικό ταξίδι που σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μέσα από τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» γνωρίσαμε καλύτερα την Ηλιάνα Μαυρομάτη, την τηλεοπτική Ζέτα. Ένα κορίτσι που από τότε που θυμάται τον εαυτό της βρισκόταν σε θέατρα και τηλεοπτικά στούντιο, κληρονόμησε το ταλέντο από τη μητέρα της Λίλα Καφαντάρη και τον πατέρα της Βασίλη Μαυρομάτη. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μπλεγμένη σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι γονείς μου, αν και δεν ήθελαν να ακολουθήσω το δικό τους επάγγελμα, είχαν φροντίσει να με στείλουν σε νηπιαγωγείο που είχε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεγαλώνοντας πέρασαν από το μυαλό μου και άλλες σκέψεις, όπως το να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες. Οταν ήμουν στο λύκειο, γράφτηκα σε δραματική σχολή ως ακροάτρια, καθώς δεν είχα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μου και η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την υποκριτική έγινε πιο έντονη. Το πρωί πήγαινα σχολείο και το απόγευμα στη σχολή του Ιάσμου. Εβλεπα τα παιδιά να παίζουν ρόλους και ανυπομονούσα να ανέβω κι εγώ στη σκηνή. Ετσι, συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το επάγγελμα που επιθυμούσα να ακολουθήσω», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Στα 33 της πλέον έχει παίξει σε πολύ αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, έχει κάνει κινηματογράφο, ενώ έχει και αρκετές τηλεοπτικές συμμετοχές, όπως στις σειρές «Ου φονεύσεις» και «Η ζωή εν τάφω».

Από τις ενδιαφέρουσες παρουσίες της φετινής σεζόν είναι και η Έλενα Πιερίδου. Μία ακόμη ανακάλυψη του Ανδρέα Γεωργίου, έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική τηλεόραση μέσα από το «Τατουάζ». Ακολούθησαν παραγωγές σε Ελλάδα και Κύπρο και φέτος πρωταγωνιστεί ως τη Σύρια Ραζάν στη σειρά του ΣΚΑΪ «Γλυκάνισος». Η όμορφη Έλενα, μάλιστα, βρίσκεται τηλεοπτικά αντίπαλη με την αδελφή της, τη γνωστή Ευτυχία από τη «Γη της Ελιάς», Ιφιγένεια Πιερίδου. Η ηθοποιός, με σπουδές στο θεατρικό μιούζικαλ, έχει τραβήξει τα βλέμματα το τελευταίο διάστημα και για τη σχέση της και τον μετέπειτα χωρισμό της με τον Γιώργο Αμούτζα, τον Νικηφόρο από τον «Σασμό», με την ίδια να κρατά πάντα χαμηλούς τόνους στην προσωπική της ζωή.

Η λίστα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου, που ενσαρκώνει τη μοναχή Ελισάβετ στη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο». Κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση με μεγάλο ρόλο φέτος, όμως στο βιογραφικό της μετρά πολλά αξιόλογα πράγματα. Σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο και έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS, καθώς και ταινιών μικρού μήκους. Εχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked in», η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα στους νικητές του σκηνοθετικού διαγωνισμού Straight8 το 2017 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο λονδρέζικο φεστιβάλ Super Shorts. Ως ηθοποιός, έχει συμμετάσχει στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις στη σκηνή και το ραδιόφωνο στην Αγγλία.