MEDIA

CNN: Αστεία η Lehman Brothers, μπροστά σε έξοδο της Ελλάδας

CNN: Αστεία η Lehman Brothers, μπροστά σε έξοδο της Ελλάδας

Σαν «τσάι κυριών» παρομοιάζει αρθρογράφος του CNN την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, που σηματοδότησε την «επίσημη» έναρξη της οικονομικής κρίσης, σε σχέση με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Οι τροχοί φεύγουν από το αμάξι. Η χοντρή κυρία είναι έτοιμη να τραγουδήσει. Όποια έκφραση κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, τα γεγονότα είναι αναπόφευκτα».

Το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει στο σημερινό του δημοσίευμα για την Ελλάδα, ότι η παραμονή στην ευρωζώνη δεν μπορεί να υπερασπιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες. «Κάποιοι όπως ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας το λένε ανοιχτά, ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα γίνει ο καταλύτης της διαδικασίας και πότε. Το πιο κοντινό χρονοδιάγραμμα είναι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, κατά τις οποίες οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα υποστηρίξουν κόμματα που θα προχωρήσουν με τις δεσμεύσεις ή αυτά που θέλουν να τις σκίσουν».

«Κάθε μέρα, προστίθεται μια νέα φιγούρα στο χορό της κρίσης του ευρώ. Την περασμένη Παρασκευή ήταν η φήμη που ήθελε την Άνγκελα Μέρκελ να έχει ζητήσει δημοψήφισμα παράλληλα με τις εκλογές, για την παραμονή στην ευρωζώνη. Η ανακοίνωση ήρθε από την Αθήνα: Το Βερολίνο το διέψευσε», τονίζει.

«Δεν έχω ιδέα πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες ελληνικές εκλογές, νιώθω όμως ότι οι άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης πιθανά θα παραμείνουν με το μαστίγιο και θα κρατήσουν όποια καρότα έχουν μείνει, για την περίπτωση που οι Έλληνες ψηφοφόροι έρθουν στα λογικά τους», καταλήγει.