MEDIA

The Crown: Το σχέδιο του Καρόλου να εκθρονίσει την Ελισάβετ στα 65 της

The Crown: Το σχέδιο του Καρόλου να εκθρονίσει την Ελισάβετ στα 65 της
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.
Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

Αντιδράσεις πριν καν αρχίσει προκαλεί η δημοφιλής σειρά του Netflix, The Crown που τον Νοέμβριο θα προβληθεί ο 5ος κύκλος της - Σε αυτόν η σειρά - σύμφωνα με την Daily Mail - μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τον Κάρολο να σχεδιάζει με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ την εκθρόνηση της Βασίλισσας Ελισάβετ - Ο νέος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς "The Crown" θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix, The Crown παρουσιάζει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και το δύσκολο έργο της να καθοδηγεί τη διασημότερη βασιλική οικογένεια του κόσμου επί πολλές δεκαετίες, περιλαμβανομένων των σκανδάλων, των πολιτικών κρίσεων και της σχέσης της με τον σύζυγό της Φίλιππο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η σειρά είχε προκαλέσει αντιδράσεις με αφορμή τον τρόπο που παρουσίαζε κάποια γεγονότα της προσωπικής ζωής των μελών της βασιλικής οικογένειας όμως φέτος αναμένεται να συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά αφού θα εξιστορήσει την περίοδο των σκανδάλων του γάμου του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εκτός από αυτό όμως - όπως αποκαλύπτει η Daily Mail - ένα ακόμα μέρος της τηλεοπτικής διήγησης έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του παλατιού.

Ειδικότερα, στον 5ο κύκλο που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου υπάρχει στο σενάριο ένα σχέδιο του σημερινού βασιλιά Καρόλου σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζει να... εκδιώξει τη βασίλισσα όταν εκείνη ήταν 65 ετών.

Μάλιστα η σειρά εμπλέκει και τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ το οποίο ο Κάρολος - σύμφωνα με τη σειρά - πίεζε να εφαρμόσει ένα σχέδιο ώστε ο τότε διάδοχος θα ανέβει στον θρόνο.

Οι σεναριογράφοι του The Crown αναφέρουν ότι ο Κάρολος πίστευε ότι η μητέρα του, επαναλάμβανε τα λάθη της βασίλισσας Βικτώριας αρνούμενη να παραιτηθεί για έναν νεότερο διάδοχο.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Αντιδράσεις για την απεικόνιση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των τηλεθεατών της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «The Crown» με αφορμή το γεγονός ότι στη νέα σεζόν θα προβληθεί η αναπαράσταση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama, την οποία έδωσε στον δημοσιογράφο Martin Bashir το 1995.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί άλλο ένα αρνητικό στοιχείο της σειράς. Μάλιστα ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers δήλωσε: «Το The Crown ήταν σταθερά ανέντιμο από την πρώτη μέρα. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, συνδυάζουν περιστατικά που λίγο πολύ συνέβησαν για να δημιουργήσουν κάτι που σίγουρα δεν συνέβη. Το γεγονός ότι εστιάζουν στην απαξιωμένη συνέντευξη του Panorama με την Νταϊάνα, παρά τη ρητή επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και ενώ το BBC έχει υποσχεθεί να μην την προβάλει ποτέ ξανά, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του πόσο χαμηλά έχουν φτάσει».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μπασίρ εξαπάτησε την Νταϊάνα για να πάρει τη συνέντευξη, την οποία είδαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, και στη συνέχεια είπε ψέματα στους διευθυντές του BBC.