MEDIA

ΕΣΗΕΑ: Καλεί σε συνάντηση φορείς για το θέμα της 12χρονης

ΕΣΗΕΑ: Καλεί σε συνάντηση φορείς για το θέμα της 12χρονης
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με επιστολή προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε κοινή συνάντηση για να συντονιστούν οι ενέργειες για τις παραβιάσεις κανόνων δεοντολογίας στην υπόθεση της 12χρονης.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις δράσεις της στην υπόθεση της 12χρονης.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με απόλυτη προσήλωση στην προάσπιση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τον σεβασμό της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου καθώς και στη διαφύλαξη της πολυφωνικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, παρακολουθεί στενά την κάλυψη της αποτρόπαιης υπόθεσης κακοποίησης της 12χρονης και συντονίζει σειρά ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν απαράδεκτα φαινόμενα που προσβάλλουν τους πολίτες και τη δημοσιογραφική αποστολή.

Με σημερινή του επιστολή προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους Προέδρους σε κοινή συνάντηση, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους σχετικά με τις παραβιάσεις των κανόνων δεοντολογίας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.