MEDIA

MEGA: Η μεγάλη αλλαγή στο πρόγραμμα

MEGA: Η μεγάλη αλλαγή στο πρόγραμμα

Η επένδυση στη μυθοπλασία έχει αποφέρει καρπούς. Ποιο είναι το δυνατό χαρτί του καναλιού από τις εκπομπές.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει θετικό πρόσημο για το MEGA. Η επένδυση στη μυθοπλασία έχει αποφέρει καρπούς, τόσο με τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» και το «Μαύρο Ρόδο» όσο και με το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Δυνατό χαρτί του καναλιού και κάποιες από τις εκπομπές, που σημειώνουν υψηλά ποσοστά και κερδίζουν τον ανταγωνισμό.

Μία από αυτές το «Chase». Το τηλεπαιχνίδι, που ξεκίνησε την πορεία του στους πίνακες της Nielsen πέρσι και σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει πολύ, φέτος είναι από τα επιτυχημένα πρότζεκτ του καναλιού. Έτσι, οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι η πορεία του όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά πλέον θα προβάλλεται και τα Σαββατοκύριακα.

Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα απολαμβάνουμε τις πιο συναρπαστικές και αγωνιώδεις αναμετρήσεις γνώσεων κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.30. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της Μαρίας Μπεκατώρου, που απογειώνει το εν λόγω πρότζεκτ.

Οι κανονισμοί του παιχνιδιού

Η Μαρία Μπεκατώρου συναντά παίκτες και Chasers στην πιο δύσκολη «αναμέτρηση», και προσπαθεί να κρατήσει τις… αποστάσεις μεταξύ τους. Τέσσερις παίκτες επιστρατεύουν τις γνώσεις τους για να αναμετρηθούν, κάθε φορά, με έναν από τους Chasers, και να διεκδικήσουν μέχρι και 10.000 ευρώ.

Οι Chasers, μόνιμοι συνεργάτες του παιχνιδιού, είναι οι «φωτεινοί παντογνώστες». Μοιάζουν αήττητοι. Είναι όμως; Κάθε ένας από αυτούς έχει μία ξεχωριστή προσωπικότητα και ένα ψευδώνυμο που τον αντιπροσωπεύει: «Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής» και «Η γυναίκα με τα μαύρα». Θα καταφέρουν άραγε οι παίκτες να τους ξεφύγουν και να κερδίσουν το έπαθλο;

Το παιχνίδι ξεκινά κάθε φορά με τέσσερις παίκτες και έναν Chaser. Στον πρώτο γύρο, κάθε παίκτης ξεχωριστά καλείται να απαντήσει μέσα σε 1 λεπτό σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί, συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωστή απάντηση.

Στον δεύτερο γύρο εμφανίζεται o Chaser και αρχίζει, με τις αστείρευτες γνώσεις του, την «καταδίωξη» των παικτών πάνω σε ένα φωτεινό ταμπλό, μέσα από μία «δοκιμασία» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Με κάθε σωστή απάντηση ο παίκτης «απομακρύνεται» από τον Chaser, ενώ οι λανθασμένες απαντήσεις μειώνουν την «απόσταση» μεταξύ τους.

Αν ο Chaser τον «πιάσει», τον αποκλείει από το παιχνίδι. Στον τρίτο γύρο, οι παίκτες που κατάφεραν να νικήσουν τον Chaser καλούνται να τον αντιμετωπίσουν ξανά, αυτή τη φορά ως ομάδα, σε ένα γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων διάρκειας 2 λεπτών. Στόχος τους είναι να «συλλέξουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων και να διατηρήσουν το συνολικό ποσό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια των παικτών έρχεται η σειρά του Chaser. Ο χρόνος ξεκινά και μέσα σε 2 λεπτά πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν εκείνοι.

Όμως, οι παίκτες έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα: αν ο Chaser δώσει λάθος απάντηση o χρόνος σταματά και εκείνοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη σωστή απάντηση, κάνοντας την καταδίωξη πιο δύσκολη και αγωνιώδη.