MEDIA

Η μυθοπλασία οδηγεί την κούρσα της τηλεθέασης – Τι έκανε το «Maestro»

Η μυθοπλασία οδηγεί την κούρσα της τηλεθέασης – Τι έκανε το «Maestro»

Τηλεθέαση: Μία ακόμη Πέμπτη και οι τηλεθεατές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική μυθοπλασία, στη βραδινή ζώνη.

Οι σειρές, που πρωταγωνιστούν στον προγραμματισμό των περισσότερων καναλιών, κερδίζουν την καρδιά του κοινού και πλέον μονοπωλούν το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις τους και με τους ήρωές τους.

Όταν μιλάμε για βράδια Πέμπτης στην τηλεόραση, το μυαλό όλων πηγαίνει στο «Maestro» του MEGA. Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που θα προβληθεί και στο Netflix, κατάφερε να σημειώσει υψηλά ποσοστά για μία ακόμα φορά και να καθηλώσει με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Έτσι, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, έκανε 26,7% στο σύνολο και 25,6% στους τηλεθεατές 18-54.

Το σίριαλ είχε πάρει τη σκυτάλη από τη «Γη της Ελιάς», που επάξια συγκαταλέγεται στην λίστα με τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της σεζόν. Χθες, από τις 21.00 έως τις 22.40, άγγιξε το 26,8% του συνόλου του κοινού και το 19,6% των τηλεθεατών 18-54.

Ο «Σασμός», στον ALPHA, είναι ο μεγάλος νικητής στη ζώνη 21.00-22.30. Το σίριαλ, που αυτή την περίοδο καθήλωσε με τον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής αλλά και με τις εξελίξεις στο love story του Αστέρη με την Αργυρώ, έκανε χθες 29,2% στο σύνολο και 28,8% στο δυναμικό κοινό. Να σημειωθεί ότι η σειρά του ΑΝΤ1, «Ποιος Παπαδόπουλος;», σημείωσε 8,6% και 10,2% αντίστοιχα.

Στη ζώνη των 20.00, «Ράδιο Αρβύλα» και «Ο Παράδεισος των Κυριών» διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η σατιρική εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Αντώνη Κανάκη, που λόγω Μουντιάλ θα αποχαιρετίσει το κοινό και θα επανέλθει στις αρχές του 2023, έκανε 13,5% στο σύνολο και 17,9% στο δυναμικό κοινό. Η σειρά του ALPHA, αντίστοιχα, κράτησε το 20% του συνόλου και το 16,8% του δυναμικού κοινού αποδεικνύοντας ότι έχει το δικό της σταθερό μερίδιο. Την ίδια ώρα, το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 περιορίστηκε στο 4,1% στο σύνολο και στο 1,9% στο δυναμικό κοινό.