MEDIA

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει - Με πονάει»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει - Με πονάει»
Μιχάλης Χατζηγιάννης
GLOMEX

Η σπάνια συνέντευξη του Μιχάλη Χατζηγιάννη: Ο ξεριζωμός από την Κύπρο και η πορεία στον χώρου του τραγουδιού

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» με τη Νίκη Λυμπεράκη. Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός μίλησε για όλα.

Επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή του περιοδεία και λίγες ημέρες πριν ανέβει στη μουσική σκηνή στην οποία εμφανίζεται, ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανακάλεσε παιδικές του αναμνήσεις.

«Ό,τι έγινε στην Κύπρο για μένα είναι μια ανοιχτή πληγή»

«Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε» είπε αρχικά.

«Θα σας πω κάτι. Όταν «έφυγε» ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Χατζηνάσιο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποκάλυψε:

«Στα 19 είχα τελειώσει με τον στρατό και εκεί εκ θαύματος με παίρνει ένα τηλέφωνο ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος για κάποιο λόγο παρακολούθησε τη Eurovision που είχε γίνει λίγους μήνες πριν και είπε "θέλω αυτό το παιδί για αυτό το τραγούδι αλλά το θέλω σύντομα γιατί το τραγούδι βγαίνει τον Οκτώβρη και πρέπει να ηχογραφηθεί σύντομα". Ε, ο στρατός τελείωσε 25 Οκτωβρίου, 26 ήμουν στο αεροπλάνο και ήμουν Αθήνα. Ήρθε με πήρε με πήγε στο σπίτι του, πήγαμε στο στούντιο και ηχογραφήσαμε το "Άγγιγμα ψυχής" ».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε και στην προσπάθειά του να κάνει καριέρα εκτός Ελλάδας λέγοντας: «Πριν αρκετά χρόνια επιχείρησα να κάνω αυτό που εύκολα λέμε μια "καριέρα εκτός συνόρων". Το προσπάθησα αρκετά, το πολέμησα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν άντεξα πολύ μακριά από την Ελλάδα».

«Το 2008 υπέγραψα συμβόλαιο με την "Universal" Γερμανίας, που είναι μια εταιρεία σημείο αναφοράς όλων των χωρών της Ευρώπης. Δεν το πίστευα όταν το υπέγραφα. Αμέσως ξεκινήσαμε δουλειά. Ήξερα τι επρόκειτο να γίνει, δεν ήμουν στον "κόσμο μου" αλλά στην πράξη γύρω στον 1-1,5 χρόνο ένιωθα ότι δεν είχα τις δυνάμεις. Όταν θέλουν να αναδείξουν έναν νέο καλλιτέχνη δουλεύουν εξοντωτικά, απόλυτα οργανωμένα σε όλα βέβαια», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.