MEDIA

Η ακυβερνησία απειλεί την Δημοκρατία!

Η ακυβερνησία απειλεί την Δημοκρατία!

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης μέσα από την εκπομπή «Αποκαλύπτω» του Κ. Χαρδαβέλλα, δηλώνει και αλλάζει τις πολιτικές ισορροπίες: «Σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξει το κόμμα του κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος».

Ο κ. Φ. Κουβέλης εκφράζει την άποψη ότι η δημοκρατία κινδυνεύει σε περίπτωση, που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταφύγουμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση!

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε εκτενώς στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή φέροντας το παράδειγμα των Γερμανών που έχουν την θεωρία του σάπιου δακτύλου: κόβεις το δάκτυλο για να γλιτώσεις το χέρι, επεσήμανε ο κ. Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στη θεωρία του ντόμινο στην περίπτωση, που η χώρα βγει από το ευρώ. «Η επιστροφή στην δραχμή θα δημιουργήσει καλπάζοντα πληθυσμό, θα έχουμε μείωση μισθών και συντάξεων 50%, θα αγοράζουμε με δραχμές και θα τα πληρώνουμε με τιμές ευρώ... θα υπάρχει το στοιχείο της πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης».

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος ο οποίος κατά την διάρκεια της εκπομπής ήταν σε άμεση επικοινωνία με τηλεθεατές κατέγραψε έντονη ανησυχία, θυμό αλλά και φόβο που προήλθε και από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Κ. Χαρδαβέλλας αναρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται σε σχέδιο «τρομοκράτησης» του κόσμου. Μεταφέροντας την άποψη των πολιτών, ο Χ. Λαζαρόπουλος επεσήμανε πως αυτήν την στιγμή η Ελλάδα είναι πολιτικά αδύναμη, πιο αδύναμη απέναντι στην Τρόϊκα, στους δανειστές, στους διεθνείς τοκογλύφους.

Ο δημοσιογράφος κ. Μενέλαος Τασιόπουλος, διευθυντής στο newscode.gr, υποστήριξε ότι υπάρχει και δυσχερέστερο σενάριο απ' αυτό που αναφέρει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: «Αν τυχόν η Ισπανία αποφάσιζε να φύγει από το ευρώ, η Ελλάδα επειδή δεν έχει φύγει από το ευρώ, θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση, πιο δυσχερή θέση από αυτή που περιγράφει η Εθνική Τράπεζα».

Η οικονομική ανάλυση του κ. Τασιόπουλου για την κατάσταση, που επικρατεί στην Ισπανία, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. «Μπορείτε να δείτε μία χώρα όπως η Ισπανία να πει κύριοι εμείς φεύγουμε από το ευρώ και γυρίζουμε στο εθνικό μας νόμισμα... αν φύγει η Ισπανία, θα φύγει και η Ιταλία». Ο ίδιος χαρακτήρισε το ελληνικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα, φοβικό λέγοντας: «Η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχει. Αν πρέπει να φύγουν κάποιοι πρώτοι, θα πρέπει να φύγουμε εμείς... Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του Νότου που μπορεί να υιοθετήσει το δολάριο»!

Ο οικονομικός συντάκτης, κ. Νίκος Σαμοϊλης εμφανίστηκε διστακτικός στην υιοθέτηση του ακραίου σεναρίου που περιγράφεται στην συγκεκριμένη έκθεση. «Είναι μία υπόθεση εργασίας, είναι μία εκτίμηση. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς της χώρας σε περίπτωση άτακτης ή συντεταγμένης χρεωκοπίας».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της κ. Διαμάντως Μανωλάκου, υποψήφιας με το ΚΚΕ στην Β' Πειραιώς, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν είναι μόνον η έκθεση της Εθνικής Τράπεζες. Υπάρχουν παρεμβάσεις και μέσα και έξω από την Ελλάδα και την ΕΕ οι οποίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό, να ψηφίσει συντηρητικά. Εκτιμούμε, πάντως, ότι οι οικονομικοί δείκτες δεν μπλοφάρουν στο να υπάρξει μία άτακτη χρεωκοπία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει σωστά που καθησυχάζει τον κόσμο και δεν προετοιμάζει τον λαό, να προετοιμαστεί για τρόφιμα και φάρμακα».

Ο κ. Ν. Καντερές, υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, με την μέθοδο της ατόπου απαγωγής άσκησε έντονη κριτική στα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως στους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Όπως υποστήριξε ο κ. Καντερές, ο Π. Καμμένος «δεν θέλησε να βοηθήσει πατριωτικά την Ελλάδα». Σε ερώτηση του Χ. Λαζαρόπουλου αν στην περίπτωση που εκλεγεί η ΝΔ, ανοιχθούν οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων, επεσήμανε ότι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, θα πληρώσουν.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουράκος, υποψήφιος στην Β' Πειραιώς με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», επανέλαβε την θέση του κόμματος για την δημιουργία κυβέρνησης μετά τις εκλογές και εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί λύση ώστε τα κόμματα να συνεργαστούν.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιώς, κ. Πέτρος Πετρίτης απάντησε «όχι» στην παραμονή στην ευρωζώνη με οποιοδήποτε κόστος καθώς «ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει» ενώ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να προκύψει κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές.

Η υποψήφια με το ΛΑΟΣ στην Β' Αθηνών, κ. Νέλλη Μαυρίδου, εξέφρασε τον προβληματισμό της για το αν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. «Πόσο διαφορετικά μπορεί να ψηφίσει ο κόσμος;», αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ενώ θύμισε στους προσκεκλημένους του πάνελ την πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη για την ευρωδραχμή.