MEDIA

Σε ποιες τηλεοπτικές σειρές πρωτοείδαμε τους πρωταγωνιστές του Maestro

Σε ποιες τηλεοπτικές σειρές πρωτοείδαμε τους πρωταγωνιστές του Maestro

Η πρώτη σεζόν τέλειωσε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Το “Maestro” ήταν το φετινό στοίχημα για το MEGA και από ότι φαίνεται το κέρδισε με τεράστια επιτυχία. Το συγκεκριμένο σίριαλ άγγιξε ζητήματα που δύσκολα προβάλλονται στο ελληνικό κοινό, αλλά είναι τόσο συνδεδεμένα με την επικαιρότητα που ήταν άλλως ένας λόγος που καθήλωσε τους τηλεθεατές στις οθόνες τους.

Το βράδυ της Πέμπτης (15/12) λοιπόν στις 22:40 με το επεισόδιο που έφερε τον τίτλο “Να μ΄αγαπάς” ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του σίριαλ για την φετινή σεζόν και αυτό που έχει υποσχεθεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήταν η κάθαρση για τους ήρωες.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα. Μια ακολουθία συμβάντων βαθιά ανθρώπινων, ρεαλιστικών, συγκινητικών με εκρηκτική έκβαση.

Ο Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Πού πρωτοείδαμε τους πρωταγωνιστές του “Maestro”

Πάμε όμως να θυμηθούμε την πρώτη εμφάνιση των ηρώων μας είτε στην μικρή είτε στην μεγάλη οθόνη.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλίατης μπορεί να υποδύεται έναν γοητευτικό δάσκαλο μουσικής ωστόσο μέχρι να φτάσει να κάνει όλους εμάς να μιλάμε για υτόν έχει παλέψει πολύ.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1992 σε ένα επεισόδιο της σειράς Οι Απαράδεκτοι. Τη δεκαετία 1999-2010 έγραψε πέντε σειρές με δικό του σενάριο, ενώ σκηνοθέτησε κάποιες από αυτές, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στις κινηματογραφικές ταινίες Αν… και Ένας άλλος κόσμος, τις δύο πιο επιτυχημένες εμπορικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 2010. Βέβαια όλοι αυτό που θυμόμαστε από τον γοητευτικό Χριστόφορο που είναι η αλήθεια πως ο χρόνος δεν τον αγγίζει είναι πως σε όλες τις σειρές του πάντα με ένα μαγικό τρόπο έμπλεκε ερωτικά με πολύ μεγαλύτερες γυναίκες ηλικιακά από εκείνον.

Κλέλια Ανδριολάτου

Όλοι φέτος μιλάνε για την εκθαμβωτική Κλέλια και πολλά κορίτσια ζηλεύουν την ομορφιά της. Στον ρόλο της δεν περνάει πολύ ωραία αφού η οικογένειά της δεν την καταλαβαίνει και ο μόνος άνθρωπος που ερωτεύτηκε πραγματικά της δηλώνει ότι δεν μπορούν να είναι μαζί. Αυτό που ίσως να μην ξέρεις για εκείνη είναι πως η υποκριτική ήρθε στη ζωή της τα τελευταία χρόνια.

Από την ηλικία των 14 ετών ασχολιόταν με το modeling όπου και έκανε διεθνή καριέρα. Έχει φωτογραφηθεί για μεγάλους οίκους αλλά και για περιοδικά όπως η Vogue και το Elle. Εκείνη που την ανακάλυψε ήταν η Έλενα Χριστοπούλου και κοντά της, η Κλέλια Ανδριολάτου διέγραψε μια επιτυχημένη πορεία στο modeling. Η Κλέλια Ανδριολάτου έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στη σειρά “Μπρούσκο”.

Ορέστης Χαλκιάς

Ο Αντώνης, κατά κόσμων Ορέστης Χαλκιάς, μπορεί στο σίριαλ να είναι ένας καταπιεσμένος νέος που δεν μπορεί να εκφράσει τα θέλω του και τις ερωτικές του προτιμήσεις. Στην πραγματική ζωή ο ηθοποιός δεν έχει καμία σχέση. Ο ίδιος είχε πάντα την στήριξη των γονιών του.

Αγαπούσε από πολύ μικρός την μουσική και μάλιστα είχε φτιάξει και το δικό του συγκρότημα Parafernelia που έκαναν διάφορα live στην Θεσσαλονίκη. H υποκριτική μπήκε στην ζωή του ως μια πλάκα αλλά τελικά μαγεύτηκε. Πέρσι τον απολαμβάναμε στο σίριαλ του ANT1 “Ήλιος” και φέτος μας μαγεύει στο “Maestro”.

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Η Σοφία που παράτησε τον πραγματικό της έρωτα για χάρη της οικογένειάς της δεν έχει καμία σχέση με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Πολλές γυναίκες κάθε Πέμπτη ταυτίζονται μαζί της και αναπολούν αληθινούς έρωτες που για κάποιο λόγο έχασαν.

Η ηθοποιός ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τον φακό το 2007 στην Άμυνα Ζωής της ΕΡΤ, ωστόσο γινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος “Το 10” και μέσα από την αστυνομική σειρά Σιωπηλός Δρόμος.

Φάνης Μουρατίδης

Η ζωή για τον Φάνη είναι γεμάτη μυστικά και δουλειές που δεν ταιριάζουν στο πρεστίζ που προσπαθεί να δείξει ότι έχει σε ολόκληρο το νησί. Ζει μέσα σε μια οικογένεια που είναι γεμάτη λάθη, μυστικά και ενοχές. Σε αντίθεση με τον Φάνη Μουρατίδη που έχει δημιουργήσει την τέλεια οικογένεια όπως ακριβώς την είχε φανταστεί εκείνος.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 2000 με ένα μικρό ρόλο στη σειρά “Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων”. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, κατά τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ζευγάρι και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Χαρούλα Αλεξίου

Η γλυκιά Χάρις είναι η γιαγιά που κάθε παιδί θα ήθελε. Τρυφερή, με μια μεγάλη αγκαλιά για όλους πάντα ανοιχτή να χωθείς για να ηρεμήσεις και στήριγμα για όποιον έχει ένα μυστικό που θέλει να μοιραστεί. Η Χαρούλα Αλεξίου δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι έχουμε τραγουδήσει με τα τραγούδια της, όλοι έχουμε κλάψει σε χωρισμούς με τη φωνή της.

Την περίοδο που ανακοίνωσε ότι σταματάει το τραγούδι μετά από πρόβλημα στις φωνητικές χορδές όλοι θεώρησαν ότι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στο μουσικό στερέωμα. Εξαιτίας του Γιώργου Νανούρη βέβαια άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο για την Χαρούλα αυτό της υποκριτικής. Τον Φεβρουάριο του 2016 η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι σε δικό της κείμενο , το “Χειρόγραφο” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη στο Νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Μαρία Καβογιάννη

Η Μαρία είναι η πρωταγωνίστρια στις καρδιές όλων των τηλεθεατών. Η γυναίκα αυτή που σέρνει το μεγαλύτερο φορτίο καθώς όλοι ξέρουν τι περνάει στο σπίτι της από τον άντρα της και κανένας δεν μιλάει. Η γυναίκα σύμβολο για τους καιρούς που διανύουμε. Αυτή την ηρωίδα έχει καταφέρει να αποδώσει με μοναδικό τρόπο η Μαρία Καβογιάννη και δεν είναι λίγες οι φορές που οι τηλεθεατές υποκλίθηκαν στο ταλέντο της.

Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε συμμετέχοντας στο πρώτο τηλεπαιχνίδι της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα του Mega Channel Τηλεμπλόφες. Εκεί από τον Νοέμβριο του 1989, και για μία τηλεοπτική σεζόν, ήταν μία από τους διαγωνιζόμενους ηθοποιός της εκπομπής στο πλευρό του παρουσιαστή Βασίλη Τσιβιλίκα.

Τη σεζόν 1992-1993 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός στη δραματική σειρά εποχής του MEGA “Οι φρουροί της Αχαΐας” έχοντας ένα μικρό ρόλο λίγων επεισοδίων και συγκεκριμένα αυτόν της υπηρέτριας της οικογένειας Βίλλη. Ο πρώτος της μεγάλος τηλεοπτικός ρόλος, και αυτός που την κατέστησε αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό, ήταν αυτός της οικονόμου της οικογένειας Μαρκάτου Ασπασίας Βαρδάτσικου στην κωμική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Λευτέρη Παπαπέτρου Ντόλτσε Βίτα στο Mega Channel.

Γιάννης Τσορτέκης

Ο Χαράλαμπος έχει γίνει ο πιο μισητός χαρακτήρας των τελευταίων εποχών σε ότι αφορά την μυθοπλασία. Ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει κανέναν άλλο τρόπο να λύσει τα προβλήματά του μέσα στο σπιτί παρά μόνο με την βία. Κάνει βρώμικες δουλειές μαζί με τον Φάνη και κανένας στο νησί δεν θα στεναχωρηθεί με τον θάνατό του.

Αυτό που έχει καταφέρει φέτος ο Γιάννης Τσορτέκης δεν έχει ξαναγίνει με κανέναν άλλον ηθοποιό. Από την μία τον αντιπαθούν ως Χαράλαμπο και από την άλλη τον λατρεύουν ως Γιώργη στο σίριαλ του ALPHA “Αυτή η νύχτα μένει”. Μπορεί η πρώτη του επαφή με την τηλεόραση να ήταν το 2000 μέσα από την συχνότητα του Star στο σίριαλ “Κρεσέντο”, ωστόσο ευρέως γνωστός έγινε για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος “Το 10” του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008.

Πηγή: Debater.gr