MEDIA

Αντώνης Κανάκης για ΕΜΑΚ: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες»

Αντώνης Κανάκης για ΕΜΑΚ: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες»

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 36.000 ενώ πολλοί ακόμα είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Η σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» δεν είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην καταστροφή της γειτονικής χώρας όμως το βράδυ της Δευτέρας 13/2 ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να τοποθετηθεί λέγοντας πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε για τους διασώστες που έστειλε η χώρα στην Τουρκία και τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν.

«Παράξενη εβδομάδα η προηγούμενη και συνεχίζει να είναι παράξενη εβδομάδα και αυτή. Ξέρετε μερικές φορές προσπαθούμε να μην το δείχνουμε στον αέρα και προσπαθούμε να τα γυρίσουμε όλα και να κάνουμε αυτή την ώρα και για σας όσο πιο ευχάριστη γίνεται, αλλά είναι παράξενες οι εβδομάδες.

Τι τραβάνε οι συνάνθρωποί μας τόσο κοντά μας; Βλέπουμε αυτές τις εικόνες, αυτά τα παιδιά και είναι σαν να βλέπουμε τα παιδιά μας κάτω από τα χαλάσματα. Και βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο και η λέξη δύσκολο είναι το σημείο που αποφασίζουν να πουν τέρμα οι έρευνες. Αυτή τη στιγμή πως μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει μια τέτοια απόφαση τη στιγμή που ξέρεις πόσα θαύματα γίνονται. Βλέπουμε παιδιά που βγήκανε ζωντανά μετά από εφτά ημέρες τα χαλάσματα.

Ήθελα να πω πως σε μια χώρα που κατά ψέματα δεν έχουμε πάρα πολλά πράγματα για να είμαστε περήφανοι, οι άνθρωποι αυτοί, οι διασώστες, που έφυγαν από την Ελλάδα και πήγανε εκεί και έκαναν αυτά που κάνανε, μας έκαναν περήφανους και τους ευχαριστούμε πολύ. Συγχαρητήρια μας μέσα από την καρδιά μας. Και πραγματικά είναι μία λέξη που δεν την χρησιμοποιώ καθόλου προσωπικά, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες», είπε ο Αντώνης Κανάκης.