MEDIA

Τηλεθέαση – Πρωινή ζώνη: Καινούργιου ή Λιάγκα ψηφίζει το κοινό;

Τηλεθέαση – Πρωινή ζώνη: Καινούργιου ή Λιάγκα ψηφίζει το κοινό;

Οι παρουσιαστές κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση και η μάχη δεν είναι εύκολη. 

Κυλά η τηλεοπτική σεζόν και η αγωνία των παρουσιαστών μεγαλώνει! Όλοι ποθούν την πρώτη θέση και προσπαθούν να σημειώνουν υψηλά ποσοστά για να τερματίσουν τη χρονιά όσο πιο «δυνατοί» γίνεται. Άλλωστε, σε μία εποχή με τον ανταγωνισμό να πρωταγωνιστεί, οι οικοδεσπότες πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεχωρίζουν στην τηλεοπτική αρένα και έχουν θέση στο τιμόνι εκπομπών.

Στην πρωινή ζώνη, λοιπόν, η κατάταξη έχει ενδιαφέρον. Η Κατερίνα Καινούργιου, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ανανεώνει το συμβόλαιό της με τον ALPHA, καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα στο δυναμικό κοινό. Χθες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Νielsen, η ξανθιά παρουσιάστρια του καναλιού κέρδισε το 18,4% των τηλεθεατές 18-54 με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή. Στο σύνολο, όμως, έχασε την πρωτιά από τον Γιώργο Λιάγκα και το «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Έτσι, η KatKen έκανε 15,8% στο σύνολο ενώ ο παρουσιαστής 17% στο σύνολο και 11,3% στο δυναμικό κοινό.

Το «Πρωινό Μας» στον ΣΚΑΪ, με τη Φαίη Σκορδά, σημείωσε 10,5% στο σύνολο και 8,8% στους τηλεθεατές 18-54. Το «Breakfast@STAR», με τους Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλή Παύλου, έκανε 5,6% στο σύνολο και 7,4% στο δυναμικό κοινό ενώ το «Πάμε Δανάη!» του MEGA περιορίστηκε στο 6,2% στο σύνολο και 5,7% στους τηλεθεατές 18-54. Η εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του OPEN έκανε 3,8% στο σύνολο και 5,3% στο δυναμικό κοινό.

Την ίδια ώρα, η κοινωνική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR έκανε 16,1% στο σύνολο και 11,1% στο δυναμικό κοινό. Οι «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μία ώρα με τις ψυχαγωγικές εκπομπές, σημείωσαν 10% και 6,7%.

Να σημειωθεί ότι τα νούμερα τηλεθέασης θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και στην ανανέωση των συμβολαίων των παρουσιαστών αλλά και στις συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για του χρόνου. Η πρωινή ζώνη είναι ένα κομμάτι του προγραμματισμού, που τα στελέχη των σταθμών δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Οπότε όλα θα κριθούν στην λεπτομέρεια και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δούμε πολλά.