MEDIA

Δ. Αβραμόπουλος: Πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας, να κάνουμε κυβέρνηση

Δ. Αβραμόπουλος: Πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας, να κάνουμε κυβέρνηση

«Λίγο πριν οδηγηθούμε στις κάλπες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Αβραμόπουλος αλλά και υποψήφιοι βουλευτές κομμάτων συμφώνησαν στην αποψινή εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» πως η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί στον γκρεμό και πως τα κόμματα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να μην οδηγηθούμε και 3η φορά στις κάλπες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώτος καλεσμένος της εκπομπής, ήταν πρόθυμος να περάσει από την «Ιερά εξέταση» των δημοσιογράφων.

«Ρίχνουμε νερό στο κρασί μας»

«Κάθομαι σε μια βόμβα» είπε με χιούμορ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν φάνηκε αρνητικός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την σημερινή διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ως «διολίσθηση» . Ο κ. Αβραμόπουλος μάλιστα δεν αρνήθηκε να ρίξει και η ΝΔ νερό στο κρασί της, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ. «Αρκεί να το πιούνε όλοι μαζί» επεσήμανε με νόημα.

Έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης που βιώνει η χώρα τόνισε πως «Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να ενώνουμε δυνάμεις. Η ΝΔ μπορεί να συμφωνήσει με ΣΥΡΙΖΑ... Υπάρχουν σημεία που είναι κοντά το ένα με το άλλο. Μιλάω ως πολιτικό πρόσωπο. Γιατί όχι...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας ΟΛΟΙ, να κάνουμε κυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος. Δεν είναι απαραίτητο το κόμμα που θα συνεργαστούμε να έχει κοινούς 15 στόχους, ας έχει 5.

Ως πρώην διπλωμάτης ο κ. Αβραμόπουλος όταν ερωτήθηκε για τα εθνικά μας θέματα υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα είναι διπλωματικά αποδυναμωμένη. Διπλωματικά δεν έχουμε δώσει τα καλύτερα δείγματα»

Τέλος, αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ ως Υπουργός Άμυνας και μίλησε με συγκίνηση για τον Έλληνα στρατιώτη και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας για τις οποίες είναι υπερήφανος.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Στο β' μέρος της εκπομπής, έξι πολιτικοί και ειδικοί έδωσαν τις απαντήσεις τους σε όλα τα σενάρια που αφορούν στην πόλωση των τελευταίων ημερών, στα επεισόδια βίας, στα περιθώρια μετεκλογικών συνεργασιών και στις πιθανότητες πολιτικού συμβιβασμού για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε πλήρη κατάρρευση.

Ετοιμοι να δώσουν τις απαντήσεις τους σε πιθανά «παντρέματα» ήταν όμως και οι καλεσμένοι υποψήφιοι βουλευτές κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Αχαΐας ΚΚΕ, κ. Γιάννης Πανούσης, υποψήφιος Α Αθήνας με την Δημοκρατική Αριστερά, Γιάννης Κοραχάης, υποψήφιος Αθήνας ΝΔ, Νικόλαος Πρωτέκδικος, υποψήφιος Β Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Κώστας Λουκέρης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων.

Ολοι λίγο-πολύ συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθούν κοινά σημεία συμφωνίας, ούτως ώστε να σταματήσει η ακυβερνησία. Ο διαφημιστής κ. Μ. Σεριάτος και το μέλος του ΕΒΕΑ κ Μ. Πανέτας επεσήμαναν στους πιθανούς εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής πως η αγορά δεν αντέχει άλλο, πως οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με τον φόβο και την κατάθλιψη.

Ο κ. Μάκης Σεριάτος επεσήμανε πως οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι που θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογικές αναμετρήσεις της ερχόμενης Κυριακής.

«Η αγορά δεν αντέχει εδώ και 2 χρόνια» είπε από την μεριά του ο κ. Μάρκος Πανέτας μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ και Αντιπρόεδρος Βιομηχανικού Τμήματος.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην απελπισία των πολιτών εκείνων που έχουν χάσει την δουλειά τους και δεν ενδιαφέρονται αν θα υπάρχει ευρώ ή δραχμή στο αβέβαιο μέλλον τους.

Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Αχαΐας ΚΚΕ, σε ερώτηση για φλέρτ... με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά και τόνισε πως είναι αναγκαία η ενδυνάμωση του ΚΚΕ.

Ο κ. Γιάννης Πανούσης, υποψήφιος Α Αθήνας με την Δημοκρατική Αριστερά απαντώντας για τα δικά του «φλέρτ» με άλλα κόμματα απάντησε πως «Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές... Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε κυβέρνηση και να παραμείνουμε στο ευρώ έχοντας μας στο μυαλό μας τον λαό».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κοραχάης, υποψήφιος Αθήνας ΝΔ, σε ερώτηση αν δεχθεί το κόμμα του το ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση απάντησε πως θα πρέπει οι κυβερνώντες να έχουν πολλά σημεία σύγκλισης.

Ο Νικόλαος Πρωτέκδικος, υποψήφιος Β Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετέφερε πως το κόμμα του είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε μερικές καταγγελίες συμβάσεων του μνημονίου.

Τέλος ο Κώστας Λουκέρης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων επεσήμανε πως είναι πρόθυμοι σε συνεργασίες αρκεί να υπάρχουν «πράσινες γραμμές».