MEDIA

Γιατί θα έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα

Γιατί θα έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα

Ο Κ. Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει τις συγκλίσεις των κομμάτων

Αριστερής ή Δεξιάς κατεύθυνσης κυβέρνηση θα υπάρχει τη Δευτέρα, η οποία θα πάει 28 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και θα βάλει επίσημα το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Πρόθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρξει κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, κάνοντας και τα δύο κόμματα τις ανάλογες κινήσεις-υποχωρήσεις, προκειμένου να συμφωνήσουν με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι αν μπουν στη Βουλή) για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ήδη, οι εσωτερικές διεργασίες στα κόμματα και οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο έχουν γίνει και διαμορφώνονται δύο πόλοι κυβερνητικής συνεργασίας:

-Κυβέρνηση ΝΔ με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, που θα δώσουν σε ένα τέτοιο σχήμα απλά ψήφο ανοχής και ΛΑΟΣ, εφόσον μπει στη Βουλή

-Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, υπό όρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Οικολόγων, εφόσον μπουν στη Βουλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει και μία μίνιμουμ συμφωνία για στήριξη κυβέρνησης της Αριστεράς και από το ΚΚΕ.

Όλες αυτές τις εσωτερικές επαφές και διεργασίες στα κόμματα με τα σημεία σύγκλισής τους, που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται την επομένη των εκλογών παρουσιάζει απόψε η εκπομπή "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ" με τον Κώστα Χαρδαβέλλα στην τηλεόραση του newsbomb στις 21:00 το βράδυ με καλεσμένους σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες απ’ όλα τα κόμματα.

Παράλληλα, ο Χάρης Λαζαρόπουλος θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μέσα από το διαδίκτυο με τους τηλεθεατές για να μεταφέρει στο στούντιο ερωτήματα και παρατηρήσεις.