MEDIA

Eurovision 2023: Περνάει στον τελικό η Ελλάδα; - Τι λένε τα στοιχήματα

Eurovision 2023: Περνάει στον τελικό η Ελλάδα; - Τι λένε τα στοιχήματα

Eurovision 2023: Σε τι θέση δίνουν την Ελλάδα τα προγνωστικά γραφεία

Την Κυριακή 12/3 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ελληνική συμμετοχή της φετινής Eurovision με τον 16χρονο Βίκτωρ Βερνίκο να ερμηνεύει το κομμάτι «What they Say».

Όπως υποστηρίζουν οι Eurofans αλλά και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός, ο Α’ Ημιτελικός σημειώνει φέτος μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού εκεί έχουν συγκεντρωθεί τα μεγαλύτερα φαβορί και τα πιο δυνατά κομμάτια. Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ισραήλ και Τσεχία φαίνεται πως θα περάσουν με ευκολία από τον σκόπελο του Ημιτελικού με τη Σερβία, τη Μολδαβία και την Ελβετία να ακολουθούν.

Μέχρι στιγμής και με μόλις 4 στοιχηματικές εταιρίες στο παιχνίδι, η Ολλανδία, η Κροατία, η Πορτογαλία και η Μάλτα θα δώσουν μάχη για τα δύο τελευταία εισιτήρια.

Στον Β’ Ημιτελικό, ο οποίος περιλαμβάνει λιγότερο δυνατές συμμετοχές, με ευκολία φαίνεται πως προκρίνονται: Αυστρία, Αρμενία, Γεωργία, Αυστραλία και Κύπρος. Αρκετά καλές πιθανότητες πρόκρισης έχουν επίσης η Σλοβενία, η Εσθονία και η Λιθουανία. Τέλος, για ένα εισιτήριο στον Μεγάλο Τελικό θα δώσουν μάχη η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Δανία και η Πολωνία, που ακολουθούν στις θέσεις 9-12.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εικόνα των στοιχημάτων αναμένεται να αλλάξει αμέσως μετά τις πρώτες πρόβες των χωρών, καθώς το στήσιμο των συμμετοχών επί σκηνής μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Επίσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε χώρες να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, διαψεύδοντας τις στοιχηματικές εταιρίες που τις ήθελαν να μένουν εκτός.