Δημήτρης Μπάσης: «Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την επιτυχία από τους Ψίθυρους Καρδιάς

Ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα του βήματα όσο και στην μεγάλη επιτυχία με το κομμάτι «Ψίθυροι καρδιάς».

Δημήτρης Μπάσης: «Αν δεν ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος να με προσγειώσει ίσως να είχα ξεφύγει»
3'

Ο Δημήτρης Μπάσης, το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA», όταν και προσέφερε ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα στο τηλεοπτικό κοινό. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής συνομίλησε με την παρουσιάστρια και αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα του βήματα όσο και στην μεγάλη επιτυχία με το κομμάτι «Ψίθυροι καρδιάς».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μπάσης σημείωσε πως «η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά ήταν με τον Χρήστο Νικολόπουλο, οι «Ψίθυροι καρδιάς». Ο Χρήστος δεν είναι απλά ένας σπουδαίος συνθέτης, είναι ένα κεφάλαιο στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι και πραγματικά τον ευχαριστώ. Ευχαριστώ την τύχη που βρέθηκε στον δρόμο μου γιατί είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι αυτός που μου έδωσε τις πρώτες μου επιτυχίες, είναι αυτός που με τα τραγούδια του με έκανε γνωστό μέσα σε μια νύχτα και μου άλλαξε τη ζωή. Όχι όμως μόνο αυτό. Είναι αυτός που με προσγείωσε στην πολύ μεγάλη επιτυχία».

«Θα πω το μέγεθος εκείνης της επιτυχίας γιατί έχουν περάσει από τους Ψίθυρους Καρδιάς 26 χρόνια. Μιλάμε για μια επιτυχία που ο δίσκος πούλησε πάνω 150.000 αντίτυπα, έγινε δυο φορές πλατινένιος και η σειρά χτύπησε νούμερα τηλεθέασης 70%. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Αυτό εμένα μου άλλαξε τη ζωή πολύ γρήγορα. Δηλαδή περπατούσα στον δρόμο και ένιωθα τον κόσμο ότι με παρατηρεί. Αυτό πρώτον δεν μπορούσα να το διαχειριστώ εύκολα και δεύτερον όλη αυτή η επιτυχία κάποια στιγμή σε απογειώνει. Δηλαδή νιώθεις ότι δεν πατάς στα πόδια σου και εκεί ήταν ο Χρήστος. Πραγματικά τον ευχαριστώ και θα το λέω πάντα γιατί, καμιά φορά που κάνω το flashback της ζωής μου, λέω πως αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος ίσως και να είχα ξεφύγει», συμπλήρωσε.

«Δικαιολογώ τα νέα παιδιά που λένε ότι «αυτός καβάλησε το καλάμι». Όχι, δεν είναι εύκολο να μην καβαλήσεις το καλάμι αν δεν έχεις ανθρώπους να σε προσγειώσουν. Είναι πολύ λαμπερός ο χώρος και αν δεν έχεις χαρακτήρα και δεν έχεις ανθρώπους, έχεις φύγει. «Το καβάλησε» λένε και είναι πολύ λογικό και εύκολο να το καβαλήσεις. Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος που μου είπε την κουβέντα, «Μπασάκη τώρα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ο τραγουδιστής του ενός τραγουδιού». Μου είπε κάποια παραδείγματα πολύ γνωστών τραγουδιστών της εποχής που τους έδωσε μια επιτυχία και εξαφανίστηκαν. Αυτό με προσγείωσε απότομα και κατάλαβα ότι για να υπάρχει συνέχεια και διάρκεια θέλει πάρα πολύ δουλειά» πρόσθεσε ο Δημήτρης Μπάσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ο Δημήτρης Μπάσης έπαιξε το Λόττο της ζωής του και κέρδισε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή