MEDIA

Έτσι είναι σήμερα ο Ιούδας από τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι

Έτσι είναι σήμερα ο Ιούδας από τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι
IMDB

Η σειρά για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1977 και έκτοτε θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Η σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι ίσως και η πιο επιτυχημένη που γυρίστηκε για τη ζωή και τα έργα του Χριστού.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν το 1975 και ολοκληρώθηκαν το 1976, ενώ για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1977 και έκτοτε θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Από το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι που προβάλλεται κάθε Πάσχα οι χαρακτήρες που έχουν μείνει περισσότερο χαραγμένοι στις μνήμες του κόσμου είναι εκείνοι του Ιησού, του Ιούδα και του Πόντιου Πιλάτου.

Ο ηθοποιός Ίαν ΜακΣέιν είχε τον ρόλο του Ιούδα και σε αντίθεση με τον ηθοποιό που έκανε τον Ιησού, ο πρώτος είχε μεγάλη καριέρα μετέπειτα.

Ο Βρετανός ηθοποιός ήταν τότε 34 ετών. Σήμερα, είναι 80 ετών και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες.

Μεταξύ άλλων, ο Ίαν ΜακΣέιν έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «The Wild and the Willing» (1962), «Έρχονται οι Αμερικανοί» (1969), «Ο παλιάνθρωπος» (1971), «Ερωτικό κτήνος» (2000), «Βλακασκαντέρ» (2007), «Κουνγκ φου πάντα» (2008) και «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά» (2011) και στην σειρά ταινιών «John Wick» (2014-2019).

Για τη συμμετοχή του στο «Deadwood» κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Τηλεοπτική Δραματική Σειρά και υποψηφιότητα για βραβείο Έμμυ Καλύτερου Πρωταγωνιστικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά.