MEDIA

Τα μεγάλα ονόματα της υποκριτικής που θα πρωταγωνιστήσουν σε σειρές

Τα μεγάλα ονόματα της υποκριτικής που θα πρωταγωνιστήσουν σε σειρές

Πολλές νέες παραγωγές μυθοπλασίας ετοιμάζονται και καταξιωμένοι ηθοποιοί επιστρέφουν

Η επόμενη τηλεοπτική σεζόν ήδη προετοιμάζεται και το μόνο βέβαιο είναι ότι η μυθοπλασία θα είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στον προγραμματισμό των σταθμών. Νέες σειρές είναι στα σκαριά, οι περισσότερες από τις οποίες μεγάλες παραγωγές. Η άφιξή τους στη μικρή οθόνη σημαίνει και την έλευση καταξιωμένων ηθοποιών που βλέπουμε στη ΤV όχι τόσο συχνά καταφέρνοντας να απογειώνουν όποιον ρόλο κι αν τους ανατεθεί.

Η «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 είναι από τις πολυαναμενόμενες σειρές. Με την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, που σύστησαν τις «Άγριες Μέλισσες», η εν λόγω σειρά ετοιμάζεται να «μαγέψει» τους τηλεθεατές. Η ιστορία τοποθετείται στο 1818, τότε που οι Ελληνες ετοίμαζαν την επανάστασή τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Στη Μάνη, δύο οικογένειες, που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του επαναστατικού αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και ύστερα από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι. Όσον αφορά στο πρωταγωνιστικό καστ, ο Τάσος Νούσιας θα κρατήσει έναν από τους κεντρικούς ρόλους. Ο ηθοποιός, με περγαμηνές στο θέατρο και τη TV που συμμετείχε σε λίγα μόνο επεισόδια του «Σασμού» αλλά και στο «Έτερος Εγώ», θα καθηλώσει το φανατικό του κοινό.

Στο ίδιο κανάλι θα δούμε τη σειρά «Ψυχοκόρες». Το σενάριο, που υπογράφει η Πένυ Φυλακτάκη, αναφέρεται σε νεαρές κοπέλες οι οποίες έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, για να προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες σε ανθρώπους της ανερχόμενης αστικής τάξης, με μοναδική τους ελπίδα να νυμφευθούν. Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τους κεντρικούς ηθοποιούς, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον μοναδικό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να επιστρέφει στη τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του ήταν στη σειρά εποχής του σταθμού του Αμαρουσίου «Άγριες Μέλισσες», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και όχι τυχαία αφού ο ηθοποιός θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του.

Στο MEGA έχει ανακοινωθεί η δραματική σειρά «Famagusta». Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, η σειρά, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, έρχεται να μας καθηλώσει. Μέσα από 24 επεισόδια, θα πιάσει το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή. Επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, εκεί όπου πάγωσε ο χρόνος, το σενάριο που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, θα φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη. Ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός εντάσσεται στο δυναμικό του σίριαλ. Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου. Ο πρωταγωνιστής με τη μακρόχρονη πορεία στον χώρο του θεάτρου, επιστρέφει στην τηλεόραση οκτώ χρόνια μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, στη σειρά «Δίδυμα Φεγγάρια» (2015-2017). Στην ίδια σειρά θα δούμε και τη μοναδική Κοραλία Καράντη. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης, με τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση το 2021 στη σειρά «Το αύριο μας ανήκει», θα δώσει τη δική της πινελιά στην ιστορία που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Στην ΕΡΤ, ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς με τίτλο «Τρίτος όροφος», με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου. Σε ένα οροφοδιαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, ο φακός της ΕΡΤ «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων νέων στην… ψυχή, του Γιάννης και της Υβόννη. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βρέθηκε ξανά στην TV το 2021 με τη σειρά λίγων επεισοδίων του MEGA «Σιωπηλός δρόμος», ενώ η Λυδία Φωτοπούλου πρωταγωνιστούσε στην «Τούρτα της μαμάς», των Αποστόλου και Ρήγα, υποδυόμενη την εκκεντρική γιαγιά της οικογένειας Μαριλού Σέκερη.

Τη λίστα με τους πρωταγωνιστές που θα απασχολήσουν συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Εκτός από το πρότζεκτ του ΑΝΤ1 «Προδότες» που θα παρουσιάσει, θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά του ALPHA «Ο Γιατρός». Αν και ακόμη δεν έχουμε δει ανακοινώσεις, τα επεισόδια είναι στο συρτάρι και αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη. Στην εκπομπή «Happy Day στον Alpha», μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει: «Εχω να κάνω τηλεόραση 15 χρόνια. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μου προτάθηκε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα. Είναι ένας γιατρός που είναι τρομερά καλός, παθολόγος, αλλά και πολύ ψυχρός για λόγους που θα μάθουμε στη συνέχεια. Τον πυροβολεί ο πατέρας ενός ασθενούς του, παρά τρίχα να πεθάνει, δεν πεθαίνει, αλλά χάνει τη μνήμη του. Βρίσκεται από την κορυφή στα τελευταία σκαλοπάτια».

Σχετικές ειδήσεις

Κατερίνα Καινούργιου για τους πρώην: «Τους κάνω μάγκες και γνωστούς»

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Χωρίζουν Στάθης και Ιουλία

My Style Rocks: Η αυστηρή προειδοποίηση της Κατερίνας Καραβάτου για τον μεγάλο τελικό