MEDIA

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξηγεί γιατί δεν θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξηγεί γιατί δεν θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε γιατί θα απουσιάζει από το τηλεοπτικό ντιμέιτ των πολιτικών αρχηγών

Το βλέμμα είναι στραμμένο στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που θα
μεταδοθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου από το στούντιο της ΕΡΤ.

Αντώνης Σρόιτερ από τον ALPHA, Γιώργος Παπαδάκης από τον ΑΝΤ1, Ράνια Τζίμα από το MEGA, Παναγιώτης Στάθης από το OPEN, Σία Κοσιώνη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και
Μάρα Ζαχαρέα από το STAR, είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Αίσθηση και σχόλια έχει προκαλέσει το ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1, δεν θα βρίσκεται στο ντιμπέιτ. Ο δημοσιογράφος απάντησε, μέσα από την εκπομπή του στον Real FM, αναφέροντας: «Πολλοί φίλοι μου στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα ντιμπέιτ, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε ντιμπέιτ, είχα και την αντίστοιχη πρόταση».

«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση την διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από την συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική», πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.