MEDIA

Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία – H Loreen σηκώνει για δεύτερη φορά την «κούπα»

Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία – H Loreen σηκώνει για δεύτερη φορά την «κούπα»
EUROVISION TV/EBU

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Loreen κέρδισε

Η 67η διοργάνωση της Eurovision ολοκληρώθηκε σε έναν εντυπωσιακό τελικό που τα είχε όλα… Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Loreen με το κομμάτι «Tattoo», επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που την ήθελαν στην κορυφή εδώ και καιρό.

Η ερμηνεύτρια από τη Σουηδία είναι η δεύτερη φορά που σηκώνει το τρόπαιο της Eurovision, αφού είχε νικήσει ξανά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το «Euphoria». Ξυπόλητη και με τη φωνή της για όπλο, η ερμηνεύτρια εντυπωσίασε και κέρδισε την καρδιά των Eurofans αλλά και των επιτροπών. Συγκεκριμένα, από τις επιτροπές πήρε 340 βαθμούς και από το κοινό 243 βαθμούς, στο σύνολο δηλαδή 583 βαθμούς.

Το τραγούδι έχει καταφέρει να κατακτήσει τα charts πολλών χωρών, ενώ η Loreen αποκάλυψε πως χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα για να ηχογραφηθεί. «Λοιπόν, πρώτα απ 'όλα, μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να παλέψεις για να δημιουργήσεις. Αλλά συνήθως, είναι το αντίστροφο. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες και οι μεγαλύτερες ερμηνείες γίνονται συνήθως πολύ γρήγορα, γιατί απλά ρέει. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Έτσι, ενώ ηχογραφούσα το τραγούδι στο στούντιο, χρειάστηκε, για παράδειγμα, μιάμιση ώρα… Κάτι μαγικό συνέβη εκεί», δήλωσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha». Αν και πήρε μόνο 150 πόντους από τις επιτροπές, αποθεώθηκε από το κοινό. Συγκεκριμένα, πήρε 376 πόντους σημειώνοντας στο σύνολο 526.

Το Ισραήλ πήρε 177 βαθμούς από τις επιτροπές και 185 από το κοινό, δηλαδή 362, με την τρίτη θέση να ανήκει στην Νόα Κιρέλ.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Ιταλία με 350 βαθμούς, η Νορβηγία με 268, η Ουκρανία με 243, το Βέλγιο με 182, η Εσθονία με 168, η Αυστραλία με 151 και η Τσεχία με 129.

Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou πήρε 58 βαθμούς από το κοινό και 68 από τις επιτροπές, στο σύνολο 126, μία εξαιρετικά ικανοποιητική βαθμολογία που τον έφερε στη 12η θέση.

Η βαθμολογία των κριτικών επιτροπών

Η συνολική βαθμολογία μετά τις ψήφους του κοινού