MEDIA

Eurovision 2023: Η χώρα που οι επιτροπές έβαλαν στη 10αδα και το κοινό... στο τέλος

Eurovision 2023: Η χώρα που οι επιτροπές έβαλαν στη 10αδα και το κοινό... στο τέλος
AP

Για ακόμα μια χρονιά στον διαγωνισμό της Eurovision, η κριτική επιτροπή είχε πολύ διαφορετική άποψη από το κοινό στη βαθμολογία των τραγουδιών

Για ακόμα μια χρονιά οι επιτροπές των χωρών είχαν εντελώς διαφορετική άποψη από το κοινό για τα καλύτερα τραγούδια του διαγωνισμού.

Μετά την ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων των επιτροπών και του televoting πολλές χώρες μπορεί να ευνοήθηκαν από τις κριτικές επιτροπές ωστόσο το κοινό δεν ενθουσιάστηκε καθόλου και έτσι τις έστειλε… στις τελευταίες θέσεις.

Αυτό συνέβη στην Κροατία, με τους Let 3 οι οποίοι είχαν μια εκκεντρική εμφάνιση και στο τέλος μάλιστα έμειναν με τα εσώρουχα. Η κριτική επιτροπή λοιπόν τους έβαλε στην 25η θέση δίνοντας μόνο 11 βαθμούς. Και μετά ακολούθησε η βαθμολογία του κοινού και η Κροατία από την προτελευταία θέση έφτασε στην 7η με 112 βαθμούς.

Η Ισπανία ήταν ακόμα ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή τοποθέτησε τη χώρα στην 9η θέση με 95 βαθμούς ωστόσο το κοινό της έδωσε μόλις 5 και έτσι η Ισπανία γειώθηκε απότομα στην τελευταία θέση, την 26η.

Σοκαριστική ήταν και η διαφορά επιτροπής και κοινού στην Πολωνία. Το τραγούδι Solo αγαπήθηκε από το κοινό, το οποίο το είχε στην 8η θέση με 81 βαθμούς ωστόσο η κριτική επιτροπή πάλι είχε διαφορετική άποψη και του έδωσε μόνο 12 βαθμούς κατατάσσοντάς το στην 24η θέση… μόλις δύο πριν το τέλος.