MEDIA

Σόφη Ζαννίνου: «Ο παππούς μου ήταν λαθρέμπορος»

Σόφη Ζαννίνου: «Ο παππούς μου ήταν λαθρέμπορος»
Glomex

Στις δυσκολίες που έζησαν η γιαγιά και ο παππούς της μετά τον διωγμό τους από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε η Σόφη Ζαννίνου.

Ιστορίες από το παρελθόν της οικογένειάς της αφηγήθηκε η ηθοποιός Σόφη Ζαννίνου, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν».

Η Σόφη Ζαννίνου, αναφερόμενη στον παππού της, δήλωσε: «Ο παππούς μου όταν ήρθαν με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη, ήταν λαθρέμπορος και πουλούσε πετράδια και διάφορα άλλα».

«Ο πατέρας μου μού είπε ότι είχε κι αλυσίδα εστιατορίων ο παππούς για κάλυψη για τα λαθραία. Έκανε τον εστιάτορα. Είχε ένα μπαστούνι ασημένιο, το οποίο ήταν κούφιο. Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου "πήγαινε αυτό το μπαστούνι στον Φώτη πχ", το έπαιρνε κι έκανε το βαποράκι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως εξήγησε, η γιαγιά και ο παππούς της έζησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις μετά τον διωγμό τους από την Κωνσταντινούπολη και αναγκάστηκαν να ψάξουν τρόπους για να επιβιώσουν.

«Το μπαστούνι είχε μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς, δράκους. Έγινε ο διωγμός κι ήρθαν εδώ. Το μόνο που μπόρεσαν να πάρουν είναι λίρες κι έφτιαξε η γιαγιά μου μια ζώνη με θήκες για τις λύρες», είπε η ηθοποιός.

Τέλος, ανέφερε: «Πείνα, δυστυχία. Ήρθαν εδώ κι έπρεπε να δουλέψουν. Ο πατέρας μου στην αρχή ήταν αστυνομικός στη δίωξη ναρκωτικών».