MEDIA

Eurovision 2023 - Πρόεδρος ελληνικής επιτροπής για το 4αρι στην Κύπρο: «Ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε»

Eurovision 2023 - Πρόεδρος ελληνικής επιτροπής για το 4αρι στην Κύπρο: «Ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε»

«Ψηφίσαμε αμερόληπτα. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε» - Τι απαντά ο πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής για το 4αρι στην Κύπρο στην Eurovision.

Ποικίλες αντιδράσεις και πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει το 4αρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής την Κύπρο στον τελικό της Eurovision.

Ο Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart», τερμάτισε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, φτάνοντας πολύ κοντά στην είσοδο στην πρώτη 10αδα του διαγωνισμού μουσικής, ο οποίος διεξήχθη στο Λίβερπουλ.

Η βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στο twitter με τους χρήστες να «βράζουν» για το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έλαβε 12αρι από την Ελλάδα.

Για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ψήφισε η ελληνική κριτική επιτροπή μίλησε ο πρόεδρός της, Νίκος Νικολακόπουλος, στο MEGA, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ψήφισαν αυτό που πίστευαν.

«Όσοι ήταν στην επιτροπή είναι πολλά χρόνια στον χώρο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας και συνέχισε η διαδικασία. Μετά αξιολογήσαμε τα τραγούδια και είδαμε τα τραγούδια ζωντανά την προηγούμενη μέρα στην πρόβα. Είδαμε 26 νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί.

Εμείς βάζαμε έναν αριθμό από το 1 - 26, όσοι ήταν και οι διαγωνιζόμενοι δηλαδή, αλλά δεν βάζαμε βαθμό. Όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μιλήσαμε με κάποιον. Και όταν τελειώσαμε τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα, δεν ήρθε κάποιος να μας πει τι θα βάλουμε. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε» είπε αρχικά και αναρωτήθηκε: «Έπρεπε τη Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες;»