MEDIA

Νέες σειρές στην ΕΡΤ1: Μεγαλώνει η λίστα με την ελληνική μυθοπλασία

Νέες σειρές στην ΕΡΤ1: Μεγαλώνει η λίστα με την ελληνική μυθοπλασία

Η δημόσια τηλεόραση θα επενδύσει πολύ στην ελληνική μυθοπλασία

Με θετικό πρόσημο κλείνει η τηλεοπτική σεζόν για την ΕΡΤ1 και ένα από τα στοιχήματα που «κερδήθηκαν» ήταν αυτό της μυθοπλασίας. Οι ιθύνοντες έχουν αποφασίσει να επενδύσουν ιδιαίτερα στο εν λόγω κομμάτι και την επόμενη χρονιά, με νέες σειρές και νέους κύκλους στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Όρκος».

Μία από αυτές είναι η «Παραλία». Αν και προοριζόταν για το δεύτερο μισό, φαίνεται ότι η πρώτη επίσημη θα γίνει τον Οκτώβριο του 2023. Είναι βασισμένη στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Πρωταγωνίστρια θα είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστα Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφιδά, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Η ιστορία αφορά σε μία κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Θα την δούμε να επιστρέφει στα Μάταλα, όπου διαδραματίζεται και η σειρά, με σκοπό να ανακοινώσει τον γάμο της με τον Γιάννη Κακουράκη. Όμως ένα γεγονός με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η Υπατία θα της αλλάξει την ζωή.

Από την ΕΡΤ, έχει ήδη ανακοινωθεί και η σειρά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με τίτλο «Τρίτος όροφος». Το σενάριο εστιάζει σε ένα οροφοδιαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, και η κάμερα «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων, νέων στην… ψυχή, που έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνουν αγάπη και συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Ωστόσο, η λίστα μεγαλώνει, αφού έχει δοθεί το «πράσινο φως» για δύο ακόμη σειρές. Η πρώτη θα έχει τον τίτλο «Έρημη χώρα» και πρόκειται για μία μίνι σειρά σε σκηνοθεσία αλλά και σενάριο του Γιώργου Γκικαπέππα. Ο Γιώργος Καραμίχος θα κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα απογειώσει τα οκτώ προγραμματισμένα επεισόδια με την ερμηνεία του. Η επιλογή, μάλιστα, δεν είναι τυχαία. Ο Γιώργος έχει μία εξαιρετική συνεργασία με την ΕΡΤ και το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Πες τη λέξη», που θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Η δεύτερη σειρά, που θα προβληθεί, είναι μία σπαρταριστή κωμωδία, µε τον τίτλο «Στα σύρµατα» που θα ακολουθεί τη ζωή δύο ανδρών που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή. Μια κοινωνική λειτουργός ζητά βαρυποινίτες για ένα κοινωνικό πείραμα εκτόνωσης θυμού και οι στιγμές θα είναι ξεκαρδιστικές ενώ δεν θα λείψουν τα κοινωνικά μηνύματα. Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιώργος Χρανιώτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, είναι κάποιοι από τους ηθοποιούς που θα δούμε. Να σημειωθεί ότι η Ντορέττα μοιράστηκε και ένα στιγμιότυπο στα social media, με τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει.

Τα στελέχη, όμως, θα ρίξουν στην αρένα και μία καθημερινή σειρά με τίτλο «Ηλέκτρα». Βασισμένο στο υπό έκδοση μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, θα περιστρέφεται γύρω από μια καταπιεσμένη γυναίκα την δεκαετία του 70′ η οποία κάνει την επανάσταση της.