MEDIA

Η βραδινή ζώνη γεμίζει με επαναλήψεις σειρών – Τι θα βλέπουμε το καλοκαίρι

Η βραδινή ζώνη γεμίζει με επαναλήψεις σειρών – Τι θα βλέπουμε το καλοκαίρι

Αγαπημένες σειρές πρωταγωνιστούν τα βράδια του καλοκαιριού στα κανάλια

Κάθε καλοκαίρι η μικρή οθόνη γεμίζει με επαναλήψεις σειρών στη βραδινή ζώνη, που αντικαθιστούν τα προγράμματά της σεζόν. Φέτος, ειδικά, όλοι οι σταθμοί ποντάρουν στο εν λόγω κεφάλαιο και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποια σίριαλ θα κερδίσουν το στοίχημα.

Στο MEGA, η θρυλική ταινιοθήκη έχει ξανά την τιμητική της. Μετά το τέλος της «Γης της Ελιάς» και των υπόλοιπων σειρών, «Ευτυχισμένοι Μαζί», το «Παρά Πέντε» αλλά και το «Πενήντα Πενήντα» έχουν ήδη πάρει θέση.

Πρόκειται για τρεις σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από τους τηλεθεατές κατά την πρώτη προβολή τους και τέτοια εποχή επανέρχονται, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση. Στις 21.00, καθημερινά, ο Διονύσης -ένας χήρος ταβερνιάρης με τρεις γιους θέλει να αποδείξει ότι το «Ευτυχισμένοι μαζί» μπορεί να γίνει πράξη. Η Ελένη είναι μια ζωντοχήρα δασκάλα με δύο κόρες και ζει στη Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους αγαπιούνταν όταν ήταν νέοι.

Μετά τη λήξη των γάμων τους, το παλιό τους αίσθημα αναζωπυρώνεται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η Ελένη μετακομίζει από τη Θεσσαλονίκη στο σπίτι του Διονύση και μένουν όλοι μαζί, με τα πέντε παιδιά τους. Από τη συγκατοίκηση δημιουργούνται πολλά ευτράπελα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η φαμίλια Μαυροτσούκαλου πρωταγωνιστεί σε μια σειρά γέλιου, με τους Γιάννη Μπέζο και Κατερίνα Λέχου να κρατούν τους κύριους ρόλους.

Η σειρά αποτέλεσε διασκευή της ισπανικής σειράς «Los Serrano», ενώ η Ρένα Ρίγγα φρόντισε να δημιουργήσει εξαιρετικούς διαλόγους και ατάκες. Στις 22.00, σειρά έχει το θρυλικό «Παρά Πέντε». Με την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη, προβλήθηκε για πρώτη φορά από το MEGA στις 26 Σεπτεμβρίου 2005 και ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου 2007.

Θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, κρίνοντας με βάση τις μετρήσεις θεαματικότητας της AGB, αφού χτυπούσε 60%-65%. Τη βραδινή ζώνη του μεγάλου καναλιού συμπληρώνει το «Πενήντα Πενήντα». Η σειρά αφηγήθηκε τη ζωή τριών ζευγαριών: Του Νικηφόρου και της Ελισάβετ, του Μίμη και της Ξανθίππης, του Παύλου και της Ειρήνης. Το σίριαλ του Βασίλη Θωμόπουλου, με τις υπέροχες ατάκες και τις μοναδικές σκηνές άφθονου γέλιου, θεωρήθηκε μία από τις μεγάλες επιτυχίες όχι μόνο του MEGA αλλά όλης της TV.

Η ΕΡΤ1 προσφέρει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν σε επανάληψη τις σειρές που άφησαν το αποτύπωμά τους στην τηλεόραση. Στις 22.00, η κωμική σειρά «Η τούρτα της μαμάς», σε σενάριο-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020 ενώ στις 23.00 τη σκυτάλη παίρνει το «Κάνε ότι κοιμάσαι». Να σημειωθεί ότι η σειρά, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, θα συνεχιστεί και του χρόνου με τη δημόσια τηλεόραση να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πάρει την ιστορία από την αρχή.

Το OPEN επενδύει από την ερχόμενη Δευτέρα στην επανάληψη της μεγάλης επιτυχίας της χρονιάς «Έρωτας Φυγάς». Οι τηλεθεατές, πριν η σειρά επιστρέψει με δεύτερο κύκλο, παρακολουθούν το σίριαλ από το πρώτο επεισόδιο. Σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, με ένα μοναδικό καστ πρωταγωνιστών, το σίριαλ δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο.

Μία ιστορία με πυρήνα έναν έρωτα αγνό, ουσιαστικό. Μία αγάπη βαθιά, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και τη θύελλα του καταδικασμένου, φτάνει να παραβιάσει κανόνες που ισοπεδώνουν τις σχέσεις. Μία αγάπη που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερα του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου πολέμου, διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχτεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίς γυρισμό.