MEDIA

ΕΡΤ: Σκέψεις για μεγάλες αλλαγές στα δελτία ειδήσεων

ert
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Τα στελέχη της ΕΡΤ έχουν ρίξει στο τραπέζι πολλές ιδέες για την επόμενη χρονιά…

Για μία νέα χρονιά με αέρα ανανέωσης ετοιμάζονται οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, χαράσσοντας αυτή την περίοδο τη στρατηγική τους. Μία από τις ιδέες που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί από τις 21.00 στις 18.00 με τον Γιώργο Κουβαρά να συνεχίζει στην παρουσίαση του από Δευτέρα έως Πέμπτη και τον Απόστολο Μαγγηριάδη να παίρνει την σκυτάλη Παρασκευή έως Κυριακή. Ακόμη, το μεσημβρινό δελτίο πιθανολογείται ότι θα προβάλλεται μέσω ΕΡΤ NEWS.

Όλα τα παραπάνω θα «κλειδώσουν» το επόμενο διάστημα, καθώς ακόμη βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων.

Η ΕΡΤ1 έχει αποφασίσει, την ίδια στιγμή, ποιες εκπομπές θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Πρωίαν σε είδον, τήν Μεσημβρίαν» έχει πάρει το πράσινο φως. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Το «Στούντιο 4», με ένα από τα καλύτερα ζευγάρια τηλεοπτικά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ανανεωμένο, πλούσιο σε θεματολογία, θα συγκαταλέγεται στον προγραμματισμό της ΕΡΤ1 τη νέα χρονιά.

Πράσινο φως έχει πάρει και το τηλεπαιχνίδι «Πες τη λέξη» με παρουσιαστή τον αγαπημένο ηθοποιό, Γιώργο Καραμίχο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μυθοπλασίας. Εκτός από το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Όρκος», θα προβληθούν νέες σειρές. Μία από αυτές είναι η «Παραλία». Βασισμένη στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», πρωταγωνίστρια θα είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστα Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφιδά, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Η ιστορία αφορά σε μία κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Θα την δούμε να επιστρέφει στα Μάταλα, όπου
διαδραματίζεται και η σειρά, με σκοπό να ανακοινώσει τον γάμο της με τον Γιάννη Κακουράκη. Όμως ένα γεγονός με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η Υπατία θα της
αλλάξει την ζωή. Από την ΕΡΤ, έχει ήδη ανακοινωθεί και η σειρά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με τίτλο «Τρίτος όροφος». Το σενάριο εστιάζει σε ένα οροφοδιαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, και η κάμερα «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων, νέων στην… ψυχή, που έρχονται
για να μας θυμίσουν τι σημαίνουν αγάπη και συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και
να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Ωστόσο, η λίστα μεγαλώνει, αφού έχει δοθεί το «πράσινο φως» για δύο ακόμη
σειρές.

Η πρώτη θα έχει τον τίτλο «Έρημη χώρα» και η άλλη «Στα σύρµατα». Μια κοινωνική λειτουργός ζητά βαρυποινίτες για ένα κοινωνικό πείραμα εκτόνωσης θυμού και οι στιγμές θα είναι ξεκαρδιστικές ενώ δεν θα λείψουν τα κοινωνικά μηνύματα. Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιώργος Χρανιώτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, είναι κάποιοι από τους ηθοποιούς που θα δούμε.

Να σημειωθεί ότι η Ντορέττα μοιράστηκε και ένα στιγμιότυπο στα social media, με τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει. Τα στελέχη, όμως, θα ρίξουν στην αρένα και μία καθημερινή σειρά με τίτλο «Ηλέκτρα». Βασισμένο στο υπό έκδοση μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, θα περιστρέφεται γύρω από μια καταπιεσμένη γυναίκα την δεκαετία του 70′ η οποία κάνει την επανάσταση της. Παράλληλα, ετοιμάζεται να μεταφερθεί το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα», σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου.