MEDIA

Οι σειρές που θα χαρίσουν γέλιο την επόμενη χρονιά

Οι σειρές που θα χαρίσουν γέλιο την επόμενη χρονιά

Οι κωμωδίες παίρνουν θέση στον νέο προγραμματισμό των καναλιών

Φουλάρουν τις μηχανές τα στελέχη των καναλιών προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Η μυθοπλασία θα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια, με μεταφορές βιβλίων, δραματικά και κοινωνικά σενάρια να ετοιμάζονται να καθηλώσουν.

Από τη λίστα με τις σειρές, βέβαια, δεν θα απουσιάσουν οι κωμωδίες. Λιγότερες αριθμητικά από τις δραματικές παραγωγές, έρχονται με στόχο να χαρίσουν γέλιο και να περάσουν παράλληλα τα δικά τους μηνύματα.

Από την ΕΡΤ, έχει ήδη ανακοινωθεί η σειρά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με τίτλο «Τρίτος όροφος». Το σενάριο εστιάζει σε ένα οροφοδιαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, και η κάμερα «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων, νέων στην… ψυχή, που έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνουν αγάπη και συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Μια απολαυστική κωμωδία με σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν επίσης στη δημόσια τηλεόραση, για να μας ανεβάσει «Στα σύρματα». Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία μας ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος, ύστερα από μια οικονομική απάτη, καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση.

Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Αννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Ετσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατουμένους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του. Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών, Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος), και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «Ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ. Ολα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του, Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες θέλουν το «Κόκκινο δωμάτιο», που αγκαλιάστηκε από τη συχνότητα του MEGA, με την υπογραφή των Ρήγα-Αποστόλου, να επιστρέφει στο OPEN. Ο Αλέξανδρος Ρήγας ανήκει στο δυναμικό της Barking Well Media, που συνεργάζεται στο κομμάτι της ψυχαγωγίας με τον σταθμό, ενώ ο Δημήτρης Αποστόλου έχει την επιμέλεια της σειράς εποχής «Έρωτας Φυγάς».