MEDIA

To STAR περνά στην αντεπίθεση με σειρές – Επενδύει στη μυθοπλασία

To STAR περνά στην αντεπίθεση με σειρές – Επενδύει στη μυθοπλασία

Το κανάλι της Κηφισιάς ετοιμάζει εκπλήξεις για τη νέα χρονιά

Δεκάδες σειρές θα βγουν στον αέρα την ερχόμενη χρονιά, καθώς όλα τα κανάλια δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο εν λόγω κομμάτι. Η έκπληξη έρχεται από το STAR, όμως, που φαίνεται ότι θα κάνει τη διαφορά.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του «IQ 160», τα στελέχη πήραν την απόφαση να δώσουν το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Η αστυνομική κωμωδία κέρδισε το στοίχημα, με πρωταγωνιστές δύο από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς τους, που έχουν αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα, τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή. Η υπόθεση εστιάζει στην Πηνελόπη Μουρίκη, που εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160! Η Πηνελόπη μπαίνει στο κομμάτι των ερευνών και, όπως φαίνεται, τα ευτράπελα θα συνεχιστούν και του χρόνου.

Την ερχόμενη χρονιά, θα δούμε μέσα από το STAR και το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις». Η σειρά θα προβληθεί και στην ελεύθερη τηλεόραση, καθώς και οι δύο προηγούμενοι κύκλοι είχαν παιχτεί από το κανάλι της Κηφισιάς σημειώνοντας υψηλά ποσοστά. Για την ιστορία, στον τρίτο και τελευταίο κύκλο 8 επεισοδίων της σειράς, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.

Οι ιθύνοντες της Κηφισιάς είπαν το «ναι» σε μία ακόμη παραγωγή, που θα φέρει τον τίτλο «Μαύροι πίνακες» και θα προβληθεί για συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων. Με την υπογραφή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν, κάθε επεισόδιο θα είναι και μια ξεχωριστή ιστορία μυστηρίου και σασπένς.

Τη λίστα με τις σειρές του STAR ολοκληρώνει μία κωμωδία. Βασισμένη στο κροατικό φορμάτ «At the border», η υπόθεση της σειράς, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Θωμόπουλος, αφορά σε μία γιαγιά η οποία κάνει λαθρεμπόριο τσιγάρων κοντά στα σύνορα! Η κατάσταση περιπλέκεται όταν η εγγονή της ερωτεύεται τον αστυνομικό που τους κυνηγά!