MEDIA

Ηγουμένη... influencer με 2 εκατομμύρια φόλοουερς στο Youtube

Ηγουμένη... influencer με 2 εκατομμύρια φόλοουερς στο Youtube
GLOMEX

Η ηγουμένη -... influencer με δικό της κανάλι στο Youtube. Διδάσκει ψαλτική στους νέους και έχει 2 εκατομμύρια followers!

Η γερόντισσα Μαριάμ Σκορδά, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Κουτσουριώτισσας στη Φωκίδα, αποτελεί και μια... influencer της ψαλτικής τέχνης.

Η γερόντισσα έχει δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο youtube, στο οποίο παρουσιάζει τους ψαλτικούς ύμνους και μάλιστα έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers.

Πολλοί ζήτησαν να έχουν ακούσματα και έτσι έκανε κανάλι στο youtube παρουσιάζοντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως η ίδια λέει πολλοί ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική και τη βυζαντινή μουσική.

«Το ανθρώπινο μυαλό υποφέρει από συνεχή παρεμβολή της σύγχρονης μουσικής, μια επιθετικότητα και θλίψη, όλοι ψάχνουν ένα διέξοδο. το διέξοδο αυτό είναι η βυζαντινή μουσική, το ιδανικό φάρμακο για την αποκατάσταση του ψυχικού τους κόσμου.», ανέφερε η γερόντισσα μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ΤΩΡΑ»

«Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στη βυζαντινή μουσική», αναφέρει η ηγουμένη. Μάλιστα την περίοδο του κορονοϊού το ζητούσαν και έτσι έκανε και η ίδια μαθήματα για εκμάθηση και διπλώματα.