MEDIA

Τα δυνατά χαρτιά του MEGA για τη νέα σεζόν – Έτσι θα κοντράρει τον ανταγωνισμό

Τα δυνατά χαρτιά του MEGA για τη νέα σεζόν – Έτσι θα κοντράρει τον ανταγωνισμό

Το MEGA ετοιμάζεται για μία δυνατή χρονιά…

Η περσινή σεζόν έφερε πρωτιές και ο λόγος ήταν η μυθοπλασία. Έτσι, το MEGA ετοιμάζει μία σεζόν φουλ στη μυθοπλασία με δυνατές παραγωγές που θα συζητηθούν.

Μία από αυτές το «Famagusta». Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου θα φέρουν στις οθόνες μία σειρά 24 επεισοδίων, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο ένα story αγάπης που θα μας συγκινήσει. Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά. Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους. Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο. Όσον αφορά στο πρωταγωνιστικό καστ, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος, είναι μερικοί μόνο από τους καταξιωμένους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους κεντρικούς ρόλους.

Μία ακόμη σειρά που θα προβληθεί του χρόνου είναι το «Milky Way». Ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, υπογράφει τη νέα μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Πρόκειται για την ιστορία μιας έφηβης, η οποία «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση». Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα. Οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, κρατούν τους βασικούς ρόλους.

«Το Ναυάγιο» προστίθεται στη λίστα του MEGA. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, του ανθρώπου που έχει βάλει την υπογραφή του και στο βιβλίο του «Σασμού». Η παραγωγή φέρνει στη μικρή οθόνη μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Η υπόθεση ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Με φόντο την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «Ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα. Έρωτες που γεννιούνται μέσα από τις στάχτες του Φοίνικα, ελπίδα μέσα από το πένθος, νέα ξεκινήματα που οδηγούν σε αναπάντεχες περιπέτειες, δικαστικές ίντριγκες και δημοσιογραφικές ανατροπές, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων, που τους ενώνει το αγιάτρευτο τραύμα του ναυαγίου από τη μία, αλλά και η απίστευτη θέληση για ζωή, έρωτα και δικαίωση από την άλλη. Ένα από τα ατού της σειράς είναι το πρωταγωνιστικό καστ. Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, είναι κάποιοι μόνο από τους ηθοποιούς. Στον ρόλο της Λαμπρινής θα δούμε τη Γιώτα Φέστα, που θα βρεθεί στον «Σασμό» στα πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου και μετά θα αφιερωθεί στο «Ναυάγιο».

Οι νέοι κύκλοι που θα συζητηθούν

Στο MEGA θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Maestro», που κέρδισε το Netflix. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις., Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος θα επιστρέψουν με στόχο να καθηλώσουν ξανά και να χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες. Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι ήρωες θα συνεχίσουν. Ακόμη και ο Χαράλαμπος θα απασχολήσει με κάποιο τρόπο και σκηνοθετικό-σεναριακό εύρημα και αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τις εκπληκτικές ερμηνείες του Γιάννη Τσορτέκη. «Ο Χαράλαμπος θα επιστρέψει με κάποιο τρόπο στον δεύτερο κύκλο. Δεν μπορώ να σας πω πως», έχει πει ο ίδιος ο Χριστόφορος. Βέβαιο θεωρείται ότι θα δούμε κι άλλους ηθοποιούς να εισβάλλουν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο «Maestro», ενώ αν κρίνουμε από τον τίτλο του πρώτου επεισοδίου της δεύτερης σεζόν που είναι «Μητέρα» θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Στεφανίας Γουλιώτη που περιμένει μωρό. Επίσης, σύμφωνα με τα spoilers, η Κλέλια θα «κυνηγήσει» το πεπρωμένο και τον Ορέστη στην Αθήνα με το love story τους να απασχολεί πολύ. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη σεζόν θα κάνει ένα πέρασμα και η Λένα Παπαληγούρα.

Το πράσινο φως έχει πάρει και «Η Γη της Ελιάς», μία σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ και έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό. Οι βασικοί πρωταγωνιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι, μετά την αποχώρηση της Αφροδίτης Λιάντου και του Αλέξανδρου Σκουρλέτη. Άντζελα Γκερέκου, Λυδία Κονιόρδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Νίκος Γαλανός, Πασχάλης Τσαρούχας, Τάσος Ιορδανίδης, Ιφιγένεια Τζόλα, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δώρα Χρυσικού, Μάξιμος Μουμούρης, Κούλλης Νικολάου, Βάσια Παναγοπούλου, θα συζητηθούν ξανά πολύ με τους ήρωές τους και τις εξελίξεις τους. Στο καστ θα προστεθούν νέα πρόσωπα, μία εκ των οποίων η ηθοποιός (το όνομά της δεν έχει γίνει γνωστό) που θα ενσαρκώσει την κόρη της Ιουλίας και του Στάθη. Στα νέα επεισόδια, η Χάιδω δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις δύσκολες στιγμές με τη νύφη της-τη Βασιλική. Πιστεύει πως κάποιος την έχει βάλει στο μάτι και πως δεν θα ησυχάσει μέχρι να πάρει εκδίκηση. Ετσι, αποφασίζει να μιλήσει στον Λυκούργο, μιας και του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αποκαλύπτοντας τον φόνο που έχει κάνει. Εκείνος, μόλις τα μαθαίνει, καταρρέει. Από τη μία, δεν θέλει να παραδώσει τη Χάιδω στην Αστυνομία, ενώ, από την άλλη, σκέφτεται πως, αν μείνει σιωπηλός, θα καλύψει ένα έγκλημα.

Την ίδια ώρα, το κοινό έχει μείνει με την απορία σχετικά με το τι έχει συμβεί στη δεξίωση του Ισίδωρου όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί. Όπως έχει διαρρεύσει, κάποιος θα μείνει ανάπηρος ύστερα από αυτήν την αιματηρή επίθεση. Ο Ισίδωρος θα πάρει το όπλο και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την οικογένειά του και τους καλεσμένους του. Δυστυχώς, δεν θα τα καταφέρει. Η κατάσταση θα βγει πολύ σύντομα εκτός ελέγχου. Ο Κουράκος δέχεται ένα ακόμη πλήγμα στην καριέρα του, ενώ όλοι συνεχίζουν να συζητούν για τον διαλυμένο γάμο του με την Ευτυχία, αλλά και την απόφασή του να μην πει την αλήθεια στο Αστυνομικό Τμήμα για τον φόνο που έχει κάνει η πρώην αγαπημένη του. Να σημειωθεί ότι η Ιφιγένεια Πιερίδου, ίσως εμφανιστεί ως «ανάμνηση» σε κάποια επεισόδια καθώς και αυτή αποχώρησε. Όσον αφορά στη Μαρίνα, θα περάσει τραγικές στιγμές. Οι ανησυχίες της ίδιας και του Μάνου, τελικά, θα επαληθευτούν. Το μωρό τους πάσχει από το σύνδρομο Εντουαρντς. Η Μαρίνα, ενώ διανύει τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, νιώθει κάποια στιγμή έντονους πόνους. Ο Μάνος τη μεταφέρει στο νοσοκομείο κι εκεί οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι το μωρό της έχει πεθάνει. Αμέσως οι γιατροί τη βάζουν στο χειρουργείο και της αφαιρούν το νεκρό έμβρυο.

Την επόμενη σεζόν θα προβληθεί και ο δεύτερος κύκλος της θρησκευτικής σειράς «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό». Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Φλεβάρη του 2022 και κράτησε συντροφιά στους τηλεθεατές για λίγα επεισόδια, που σάρωσαν σε τηλεθέαση και συγκίνησαν το κοινό. Τώρα επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά. Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία. Στα νέα επεισόδια θα περιγράφεται ακόμη πιο αναλυτικά το έργο και τη ζωή που έζησε ο Αγιος Παΐσιος. Στον πρώτο κύκλο παρακολουθήσαμε τον βίο του μέχρι και την απόφασή του να αφιερωθεί στον Θεό. Στον επόμενο θα δούμε τη συνέχεια της πορείας του.