MEDIA

Οι σειρές του ΑΝΤ1 παίζουν δυνατά – Ποιες θα «κοντράρουν» «Σασμό» και «Γη της Ελιάς»

Οι σειρές του ΑΝΤ1 παίζουν δυνατά – Ποιες θα «κοντράρουν» «Σασμό» και «Γη της Ελιάς»

ΑΝΤ1: Το κανάλι του Αμαρουσίου έρχεται με φόρα να κάνει την ανατροπή στη βραδινή ζώνη

Με νέες σειρές θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στον ανταγωνισμό ο ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν. Στόχος είναι να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην τηλεθέαση και να θυμίσει τις καλές εποχές των «Άγριων Μελισσών».

Οι δημιουργοί της σειράς «Άγριες Μέλισσες», οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, βάζουν την υπογραφή τους στη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της νέας σεζόν, με τίτλο «Μάγισσα». Στη Μάνη του 1817, Λασκαραίοι και Γερακάρηδες, δύο αντίπαλες πατριές είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Αυτή η ευαίσθητη ισορροπία, όμως, θα διαταραχθεί όταν σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του εγγονιού των δύο οικογενειών, το μωρό εξαφανίζεται. Όλες οι υποψίες θα πέσουν στη Θεοφανώ, σε μία από τις υπηρέτριες της οικογένειας. Η Θεοφανώ είναι ένα κορίτσι χωρίς παρελθόν, από μικρό παιδί είχε κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει. Έντρομη μπροστά σε αυτό το μοναδικό χάρισμα, θα κάνει τα πάντα για να το κρύψει, ώστε να γλυτώσει από το στίγμα της μάγισσας…Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα, κρατούν τους κεντρικούς ρόλους.

Μία ακόμη νέα παραγωγή θα φέρει τον τίτλο «Μετά τη φωτιά». Ένα φιλανθρωπικό γκαλά μετατρέπεται σε εφιάλτη! Μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει: Ατύχημα ή εμπρησμός; Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν οι φλόγες καταλαγιάσουν… Τρεις γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, θα αφήσουν τις ζωές και το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς… Όλα θα χαθούν στις φλόγες… Όνειρα, σχέδια, ελπίδες… Πώς θα κατορθώσουν να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να βρουν τη ζωή που τους αξίζει; Κάποιες φορές, ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις μια καινούργια ζωή, είναι να κάψεις την προηγούμενη… H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charité» και το καστ απαρτίζουν οι Δημήτρης Αποστολόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Ζωή Ρηγοπούλου, Χάρης Σώζος.

Από τις πολυσυζητημένες παραγωγές είναι «Ο πρώτος από εμάς». Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Ένα ταξίδι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή δεν ξεκινά μόνο μία φορά! Σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου, Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, θα κρατήσουν τους βασικούς ρόλους.

Φυσικά, η αγαπημένη σειρά «Παγιδευμένοι» θα συνεχιστεί με νέους ρόλους και εξελίξεις. Το τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου κύκλου των «Παγιδευμένων» γράφτηκε με ένα καθηλωτικό επεισόδιο που άφησε πίσω του συνταρακτικά ερωτηματικά για την ιστορία των νέων επεισοδίων. Τι κρύβει το ματωμένο μαχαίρι; Σκότωσε η Άννα τον Δημήτρη; Και αν ναι, πώς και γιατί; Όλα τελειώνουν για να ξεκινήσουν και πάλι απ’ την αρχή; Η δεύτερη σεζόν έρχεται τον Σεπτέμβρη να δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, αν και τα spoilers ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με αυτά, ο Δημήτρης σκηνοθέτησε τον θάνατό του. Έτσι, θα εμφανιστεί ζωντανός μπροστά στην Άννα την οποία κατηγορούν ότι τον σκότωσε. Στόχος του Δημήτρη είναι να μάθει ποιος θέλει το κακό του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι προσθήκες στο καστ. Εκτός από τους ήδη αγαπημένους ήρωες (Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη, Παύλος Ορκόπουλος, Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Σοφία Φαραζή, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Μαρία Μαραγκού, Δημήτρης Πίτσος, Αλίκη Κακολύρη, Παύλος Πιέρρος, Γεωργία Ματσούκα, Εβελίνα Γουρνά, Κωστής Ραμπαβίλας), στο team μπαίνουν νέοι ηθοποιοί.

Γιούλη Γεωργακοπούλου, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Λάμπρος Κωσταντέας, Δημήτρης Λιόλιος, Παναγιώτης Μαργέτης, Γιάννα Παπαγεωργίου και ο Γιωργής Τσαμπουράκης. Μαζί τους και ο Τάσος Χαλκιάς, θα φέρουν τα πάνω κάτω.

Ποιες παραγωγές του ΑΝΤ1+ θα μετακομίσουν στον ΑΝΤ1

Η ANT1+ Original κωμωδία «Είμαι η Τζο», με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Ασημακοπούλου, αφηγείται την ιστορία της Τζο. Μια γυναίκα στα 30φεύγα που ζει στο σήμερα, στην κοινωνία της ινσταγκραµικής τελειότητας. Μια κοινωνία που όχι µόνο δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα παραδοσιακά πρότυπα του παρελθόντος που προστάζουν γάμο, οικογένεια και παιδιά, αλλά τα εμπλουτίζει µε καριέρα, άψογη διατροφή, βίντεο γιόγκα και time lapses πασπαλισµένα με ασταμάτητο self love, positive thinking, αστραφτερά χαμόγελα µε κατάλευκα δόντια. Η Τζο. Η οποία προσπαθεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να φτιάξει έναν κόσμο όπου μπορεί να υπάρχει ακριβώς όπως είναι. Με τους καφέδες της, τις βόλτες µε τις φίλες και τους φαντασιακούς της έρωτες, µε έναν σύντροφο, ο οποίος δεν είναι ο ιππότης που θα εμφανιστεί ένα βράδυ από τα βάθη του απέραντου δρόμου, µε τις γκάφες και τα αστεία της, µε το σώμα της, το κατάδικό της σώμα που δεν χρωστάει σε κανέναν να το αλλάξει. Η Τζο έχει πάρει τις αποφάσεις της, θα κάνει τον δικό της αγώνα προς την ευτυχία. Τώρα μένει σιγά σιγά να την αποδεχτούν κι οι γύρω της, χωρίς να πληγώνονται και να επεμβαίνουν. Μέσα από στιγμές της καθημερινότητας, στην οικογένεια, στη δουλειά και στα προσωπικά της, η Τζο, µε γλυκόπικρο χιούμορ, αφηγείται την ιστορία της, μια διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης σε έναν κόσμο που σου επιβάλλει να μείνεις για πάντα η απολύτως επιτυχημένη, αδύνατη εφηβική φυσιογνωμία που κυριαρχεί στις φαντασιώσεις των περιοδικών. Με αισιοδοξία και χιούμορ, η Τζο ξεκινά ένα ταξίδι προς την ευτυχία και την αυτογνωσία, κόντρα στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις προσδοκίες των άλλων φωνάζοντας σε όλους «Είμαι η Τζο! Θα σέβεστε!».

Πικάντικo, πνευματώδες και αυθάδικo, το πρωτότυπο «Στα 4» είναι μια επιδραστική κωμωδία, που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική μυθοπλασία, στηρίζοντας τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και θεματολογίας. Η σειρά παρουσιάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία με αμεσότητα, φρέσκια προσέγγιση και ιδιαίτερο χιούμορ. Την κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, τη Στέλλα, υποδύεται η Γεωργία Καλτσή, για την οποία η ανεξάρτητη διαβίωση, η αυτονομία και η κατάρριψη των προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι πλέον αποστολή ζωής. Αθλήτρια σε αμαξίδιο, μοντέλο, εκπαιδεύτρια ΑμεΑ, influencer, τώρα και ηθοποιός, η Γεωργία βρίσκει κάθε μέρα τη δύναμη να απομυθοποιεί την αναπηρία και να αποδεικνύει ότι η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία είναι δικό μας κατασκεύασμα. Σου έχουν πει ποτέ ότι είσαι μαχητής της ζωής; Σε έχουν εκθειάσει για τη δύναμη ψυχής σου; Σε έχουν σταματήσει στον δρόμο για να σε πουν ήρωα; Η Στέλλα τα έχει ακούσει όλα αυτά... και τα έχει όλα γραμμένα! Γιατί δεν είναι ούτε «ήρωας», ούτε «έμπνευση». Είναι απλώς μια τύπισσα που αυτοσαρκάζεται, βρίζει, γελάει με καφρίλες, τσαντίζεται με τους γονείς της, ψάχνει έναν γκόμενο που να μοιάζει στον Απόστολο Γκλέτσο και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα όλα αυτά… πάνω στις τέσσερις ρόδες ενός χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου.

Από τον ΑΝΤ1+ στη συχνότητα του σταθμού του Αμαρουσίου θα δούμε τη σειρά με τίτλο «Ζωή». Με τη Μαρία Καβογιάννη και ένα κορυφαίο cast με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελληνική μυθοπλασία, συνδυάζει την κωμωδία και το δράμα με το μεταφυσικό στοιχείο. Είναι μια σειρά για μικρούς και μεγάλους, που παντρεύει με επιτυχία το παραδοσιακό στοιχείο με τη διαφορετικότητα, χάρη στη Μαρία Καβογιάννη που γεφυρώνει με απόλυτη ισορροπία το χάσμα ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Η Ζωή έχασε το χαμόγελό της πριν από 25 χρόνια. Κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ ο άντρας και ο γιος της δεν συνεισφέρουν. Όταν, ένα βράδυ, της πέφτει μια γάστρα στο κεφάλι, η Ζωή πεθαίνει και βιώνει μια μεταφυσική εμπειρία, λίγο πριν οι γιατροί την επαναφέρουν στη ζωή. Δύο εβδομάδες αργότερα, η Ζωή, μπερδεμένη, εξακολουθεί να ζει μια μίζερη και προβλέψιμη καθημερινότητα. Μέχρι που εμφανίζεται μπροστά της ένας άγνωστος άνδρας… Η Ζωή έχει αρχίσει να βλέπει ανθρώπους που έφυγαν άδικα και απότομα από τη ζωή. Αποστολή της είναι να τους βοηθήσει να κλείσουν μια εκκρεμότητα που άφησαν πίσω τους πριν πεθάνουν.

Ιδιαίτερη αίσθηση θα προκαλέσουν οι «Ψυχοκόρες». 4 αδερφές, 3 παράλληλες ιστορίες με φόντο την Αθηναϊκή πρωτεύουσα και την επαρχία της δεκαετίας του 1950. Οι «Ψυχοκόρες» έρχονται τον Σεπτέμβριο του 2023 στο ΑΝΤ1+ και το 2024 στον ΑΝΤ1, και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της μεταπολεμικής Ελλάδας. Με φόντο την Αθηναϊκή πρωτεύουσα και την επαρχία του ’50, τρεις παράλληλες ιστορίες ενώνονται μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές και φέρνουν την κινηματογραφική αφήγηση στην οθόνη μας. Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πέννυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και με ένα all-star cast, οι «Ψυχοκόρες» μας προσκαλούν να σκύψουμε στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά. Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουϊζίδη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Χρήστος Μαλάκης, Γιούλικα Σκαφιδά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, θα καθηλώσουν.