Το Newsbomb.gr επισκέφθηκε το αρχοντικό των «Πανθέων» - Τα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο «φως
47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» επιστρέφει.
MEDIA

Το Newsbomb.gr καλεσμένο στο αρχοντικό των «Πανθέων» - Τα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο «φως»

Το Newsbomb.gr βρέθηκε καλεσμένο στο σπίτι των Πανθέων, χτύπησε το κουδούνι στο εντυπωσιακό αρχοντικό της Κηφισιάς και η οικογένεια με οικοδέσποινα την Κάτια Δανδουλάκη, το υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο - Τι μυστικά κρύβουν οι τοίχοι του μεγαλοαστικού σπιτιού; Τι κρύβει κάθε μέλος της οικογένειας χωριστά; 

«Πανθέοι», ένα επώνυμο και μία οικογένεια που κρύβει δεκάδες μυστικά στο μεγαλοαστικό αρχοντικό της Κηφισιάς. Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά στο μακρινό 1939, τότε που στην Ευρώπη τα «σύννεφα» του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά. Την εποχή εκείνη τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Αθήνα, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου.

380813590_992914158648989_5000049251162635106_n.jpg
Η τραπεζαρία των «Πανθέων»Newsbomb.gr / Αναστασία Βασιλική Γκολέμη

Οι περιπέτειες των Πανθέων ξεκινούν κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο θάνατος της «κολώνας» του σπιτιού, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα συγκλονίσει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα παίρνοντας μαζί του ένα μεγάλο μυστικό.

Παράλληλα, η εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα αναστατώσει το σπιτικό τους και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με ένα άλλο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, τον λατρευτό ανιψιό του Ανδρέα.

Οι μέρες περνούν, οι Πανθέοι ερωτεύονται και ζουν κρυφά τον έρωτα τους. Ορισμένοι την εποχή εκείνη εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τώρα ξεκινά, σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, μία δύσκολη περίοδος είναι μπροστά και οι Πανθέοι θα δοκιμαστούν πολύπλευρα…

Το Newsbomb.gr βρέθηκε καλεσμένο στο σπίτι των Πανθέων, χτύπησε το κουδούνι στο εντυπωσιακό αρχοντικό της Κηφισιάς και η οικογένεια το υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο.

Το μεγαλοαστικό σαλόνι με τους δερμάτινους καναπέδες, τα ξύλινα έπιπλα, τα παραδοσιακά χαλιά και τις εντυπωσιακές ταπετσαρίες, προσδίδουν στο αρχοντικό μία πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η βιβλιοθήκη με τις κρυφές εξόδους μας μετέφεραν με την πρώτη ματιά στο μεσοπόλεμο εκεί που αρχίζει να εκτυλίσσεται η δράση της σειράς. Σημειώνεται ότι προκειμένου τα σκηνικά στηθούν τα σκηνικά έτσι όπως έπρεπε για να θυμίζουν την Αθήνα της δεκαετίας του '40 χρειάστηκε ένας μήνας.

Η οικοδέσποινα του σπιτιού Κάτια Δανδουλάκη, ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς και ο ενδυματολόγος Κωνσταντίνος Ζαμάνης ξενάγησαν το Newsbomb.gr στο σπίτι των Πανθέων και εξήγησαν παράλληλα πώς τα σκηνικά, τα κοστούμια λειτουργούν στην αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και στην αποτύπωση και το ζωντάνεμα των χαρακτήρων που έπλασε ο Τάσος Αθανασιάδης.

«Οι Πανθέοι» επέστρεψαν μετά από 47 χρόνια

Η Κάτια Δανδουλάκη που έγραψε ιστορία στο ρόλο της Μάρμως στην πρώτη μεταφορά του έργου στην τηλεόραση τη δεκαετία του '70, στάθηκε αυτή τη φορά στο σπίτι των Πανθέων ως Χρυσοστόμη, η ανύπαντρη, αυστηρή μεγαλύτερη κόρη του Βλάση Πανθέου, η κόρη που προσπαθεί πάση θυσία να κρατήσει την οικογένεια και τις αρχές της και εκείνη που δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της απέναντι στην Μάρμω, τη νεαρή γυναίκα του αδελφού της, Ανδρέα. «Μου έδωσαν τα σενάρια, έψαχνα στις σελίδες, δεν είμαι εδώ, δεν είμαι εδώ, πουθενά η Μάρμω», είπε γελώντας και έχοντας δίπλα της τη νέα Μάρμω, τη Μελία Κράιλινγκ. «Τη λάτρεψα», είπε η αγαπημένη ηθοποιός, τονίζοντας ότι στη σειρά δεν θα είναι αγαπημένες.

Ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης τόνισε ότι η μεταφορά των Πανθέων στην τηλεόραση για εκείνον ήταν όνειρο ζωής. «Τρία χρόνια προσπαθούσα να κάνω τους Πανθέους», ανέφερε και ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ που θα φιλοξενήσει τη σειρά στο κανάλι του.

Συγκινημένη για τη νέα μεταφορά του έργου στη μικρή οθόνη ήταν η κυρία Μαρία Αθανασιάδου, που έσπευσε να τονίσει την αξία της μεταφοράς λογοτεχνικών έργων στην τηλεόραση. Σημειώνεται ότι η νέα, μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ, «Οι Πανθέοι», βασίζεται στο ομώνυμο λογοτεχνικό αριστούργημα του Τάσου Αθανασιάδη. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας που χάρισε στον δημιουργό του το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979.

Μετά την ξενάγηση στο σπίτι των Πανθέων, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα μέρος του πρώτου επεισοδίου, μαζί με τους πρωταγωνιστές και όλους τους συντελεστές της σειράς. Η αίσθηση που άφησε αυτό το μικρό απόσπασμα πέρα από τη χαρά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών ήταν και συγκίνηση καθώς το παράνομο ζευγάρι των Πανθέων (σ.σ. Μάρμω και Κίτσος) συγκινήθηκαν και πρόσφεραν μία μεγάλη αγκαλιά στον σκηνοθέτη τους, Σπύρο Μιχαλόπουλο.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία σειρά φτιαγμένη με αγάπη, μεράκι και αφοσίωση.

Λίγο πριν αποχωρίσουμε από το σπίτι των Πανθέων (σ.σ. Κάπα studios), δεν παραλείψαμε να κάνουμε τα ψώνια μας από το παντοπωλείο και να αγοράσουμε το παραδοσιακό γλυκό που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 και δεν είναι άλλο από τις καριόκες.

Δεν παραλείψαμε να πάρουμε και μία εφημερίδα για να ενημερωθούμε για τα νέα της εποχής...

«Οι Πανθέοι»: Ο Μίνως Μάτσας υπογράφει το τραγούδι «Ιστορία» της σειράς

Ο σπουδαίος συνθέτης Μίνως Μάτσας υπογράφει το τραγούδι τίτλων της νέας μεγάλης παραγωγής «Οι Πανθέοι», που έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Το τραγούδι «Ιστορία» είναι ένα ερωτικό τραγούδι, σε στίχους της Σοφίας Καψούρου, και ερμηνεία του Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Ο ταλαντούχος δημιουργός, μεγαλωμένος σε μια μουσική οικογένεια, με σπουδές σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό - συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές και σκηνοθέτες. Έχει γράψει τη μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές και έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Μίνως Μάτσας αποκαλύπτει για το τραγούδι «Ιστορία»: «Το τραγούδι "Ιστορία" είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα "Οι Πανθέοι" του Τάσου Αθανασιάδη και έχει γραφτεί για την ομώνυμη σειρά που θα προβληθεί τη φετινή σεζόν στον ΣΚΑΪ. Ένα βαθιά ερωτικό τραγούδι, ύμνο στη γυναικεία φύση πάνω στους εξαιρετικούς στίχους της Σοφία Καψούρου, που εκφράζει την απόγνωση αλλά και την προσδοκία της ερωτικής επιθυμίας».

Ο Μίνως ΜάτσαςNewsbomb.gr / Γκολέμη Αναστασία Βασιλική

Οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της σειράς

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία).

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου

Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου

Σύμβουλος Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Λαμπίρης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλας

Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς

Οργάνωση Παραγωγής: Θοδωρής Κόντος

Εκτέλεση Παραγωγής: JK PRODUCTIONS - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση: Με το δεξί έκαναν πρεμιέρα οι Πανθέοι - Διπλή πρωτιά

«Οι Πανθέοι»: Τα θετικά σχόλια στο Twitter για την πρεμιέρα της σειράς - «Δυναμική έναρξη»

«Οι Πανθέοι»: Όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια – Πώς ξεκινά η ιστορία

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ