MEDIA

Ο πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ σε ντοκιμαντέρ για κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος

Ο πρωταγωνιστής του  Χάρι Πότερ σε ντοκιμαντέρ για κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος

Η καριέρα του Χολμς που ήταν ο κασκαντέρ του κινηματογραφικού Χάρι Πότερ ξεκίνησε σε ηλικία έξι ετών, όταν ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως κασκαντέρ για την ταινία επιστημονικής φαντασίας Lost in Space (1998)

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, γνωστός από τον ρόλο του Χάρι Πότερ, γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τον κασκαντέρ των ταινιών που έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα στα γυρίσματα.

Αφού προσλήφθηκε ως ο κασκαντέρ του για τις κινηματογραφικές ταινίες του Χάρι Πότερ, ο Ντέιβιντ Χολμς είχε ένα ατύχημα στο οποίο έσπασε τον λαιμό του μετά από ένα κόλπο που πήγε στραβά στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1 (2010).

Ο γεννημένος στο Έσσεξ Χολμς, ο οποίος είναι τώρα 42 ετών, έχει μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω και σύμφωνα με τον Independent ένα νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο David Holmes: The Boy Who Lived, θα ρίξει φως στο «τραγικό» περιστατικό.

Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα με τον Χολμς; Ο ίδιος αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τον τραυματισμό σε μια συνέντευξη στο The Mirror το 2014. Ο Χολμς έκανε πρόβες μιας σκηνής πτήσης στα στούντιο της Warner Bros, στο Leavesden, το 2009, όταν τραβήχτηκε προς τα πίσω «με ταχύτητα» από ένα σύρμα υψηλής αντοχής και τραυματίστηκε σοβαρά.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου παρέμεινε για έξι μήνες. Τότε ο Χολμς ανακάλυψε ότι ήταν παράλυτος από το στήθος και κάτω και θα είχε περιορισμένες κινήσεις στα χέρια και τα χέρια του.

«Χτύπησα στον τοίχο και μετά προσγειώθηκα στο πάτωμα. Ο συντονιστής του κόλπου μου άρπαξε το χέρι και μου είπε: "Σφίξε τα δάχτυλά μου". Μπορούσα να κινήσω το χέρι μου για να πιάσω το χέρι του, αλλά δεν μπορούσα να σφίξω τα δάχτυλά του. Τον κοίταξα στα μάτια και τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που μου συνέβη ήταν σοβαρό».

Η καριέρα του Χολμς ξεκίνησε σε ηλικία έξι ετών, όταν ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως κασκαντέρ για την ταινία επιστημονικής φαντασίας Lost in Space (1998) με πρωταγωνιστές τους Matt LeBlanc και William Hurt.

Έπαιξε τον κασκαντέρ του Ράντκλιφ από την πρώτη ταινία του Χάρι Πότερ, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, που κυκλοφόρησε το 2001, και πήρε τη δουλειά αφού τον εντόπισε ο Γκρεγκ Πάουελ.

Το ντοκιμαντέρ David Holmes: The Boy Who Lived θα περιλαμβάνει «πλάνα που γυρίστηκαν την τελευταία δεκαετία, υλικό από τα παρασκήνια από το κόλπο του Χολμς, σκηνές της τρέχουσας ζωής του και προσωπικές συνεντεύξεις με τον Ντέιβιντ Ράντκλιφ, τους φίλους, την οικογένεια και το πρώην συνεργείο» και θα κάνει πρεμιέρα στο HBO την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου