MEDIA

ALPHA: Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα – Πώς διαμορφώνεται η απογευματινή και βραδινή ζώνη

ALPHA: Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα – Πώς διαμορφώνεται η απογευματινή και βραδινή ζώνη

Ο ανταγωνισμός φαίνεται ότι επηρεάζει το πρόγραμμα του καναλιού

Βρισκόμαστε μόλις στον Νοέμβριο και η μικρή οθόνη μοιάζει με κανάλι που βράζει. Ο σκληρός ανταγωνισμός αναγκάζει τα στελέχη των καναλιών να κινούνται γρήγορα, κάνοντας διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνει λοιπόν και ο ALPHA. Η φετινή σεζόν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο, αφού τόσο το «Happy Day» και η «Super Κατερίνα» τα πρωινά πηγαίνουν εξαιρετικά όσο και ο «Σασμός» τα βράδια σαρώνει, όμως το πρόβλημα είναι η απογευματινή ζώνη. Ο Ηλίας Βρεττός με το «Πιο μεγάλο παζάρι» δεν πείθουν τους τηλεθεατές και τα μονοψήφια προβληματίζουν τους ιθύνοντες.

Έτσι, προχωρούν σε μία σημαντική αλλαγή στον προγραμματισμό με στόχο να ανέβει η τηλεθέαση και να επέλθει μία ισορροπία. Το τηλεπαιχνίδι αλλάζει ώρα μετάδοσης και μετακινείται στις 16.45, μία ώρα νωρίτερα δηλαδή, ενώ στις 17.45 θα προβάλλονται οι «Οικογενειακές ιστορίες» που θα δίνουν lead in στο δελτίο ειδήσεων. Η εν λόγω αλλαγή είναι μία πρώτη προσπάθεια προκειμένου το «Παζάρι» να μείνει «ζωντανό» στον φετινό προγραμματισμό.

Μικρές αλλαγές βλέπουμε και στη βραδινή ζώνη. Η σειρά εποχής «Το προξενιό της Ιουλίας» προβάλλεται πλέον και Παρασκευή ενώ ο «Γιατρός» βγαίνει στον αέρα μία φορά μόνο την εβδομάδα. Καθώς τα επεισόδια είναι περιορισμένα και η επιτυχία μεγάλη, οι ιθύνοντες προσπαθούν να κερδίζουν χρόνο.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται δύο ακόμη αφίξεις στο πρόγραμμα του ALPHA, που στόχο έχουν να τονώσουν την prime time το Σαββατοκύριακο. Άμεσα θα βγει στον αέρα το «Secret Song», με τη Ναταλία Γερμανού. Η μουσική εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 21.00 με ένα διπλό επεισόδιο ενώ το δεύτερο θα προβληθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή. Στον ALPHA, όμως, έρχεται και η εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη, «Akis Food Tour». Η ημέρα πρεμιέρας είναι η 11η Νοεμβρίου και πρόκειται για την πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, που επιστρέφει στις οθόνες μας! Ο Άκης Πετρετζίκης βάζει ξανά τα κατσαρολικά στο ντουλάπι κι αφήνει πίσω του το στούντιο. Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας ταξιδεύει σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια.