MEDIA

Η Κατερίνα Καινούργιου στο μάτι του τηλεοπτικού κυκλώνα – Η συγνώμη και τα βέλη από συναδέλφους

Η Κατερίνα Καινούργιου στο μάτι του τηλεοπτικού κυκλώνα – Η συγνώμη και τα βέλη από συναδέλφους

Η Κατερίνα Καινούργιου παραδέχτηκε ότι είναι σε δύσκολη κατάσταση

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου προς τη Φαίη Σκορδά και η παρουσιάστρια του ALPHA δεν σταματά να σχολιάζεται και να δέχεται πυρά.

«Θέλω να πω κάτι στους τηλεθεατές. Έχω περάσει ένα πάρα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο και συνεχίζω να βάλλομαι από παντού. Έχει αρχίσει λίγο και ξεφεύγει η κατάσταση…. Με αυτό που θα κάνω τώρα ξέρω ότι διαφωνεί το κανάλι και η εταιρία παραγωγής και όλοι αλλά δεν πειράζει… Επειδή είμαι ο εαυτός μου, ας δεχτώ επίπληξη, τουλάχιστον θα κοιμάμαι εγώ καλύτερα, πάνω στον θυμό μου και την προσπάθειά μου να υπερασπιστώ την ομάδα μου για κάποια πράγματα που ξεκίνησαν από άλλες εκπομπές, μπορεί να μου ξέφυγαν πράγματα που λέγονται πάνω στον θυμό. Και πραγματικά, αν κάποιους στενοχώρησα, ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν είχα καμία κακή πρόθεση, ούτε υπονόησα κάτι περίεργο, από αυτά που γράψατε μετά και πιστεύατε ότι υπονόησα.

Το να βάλλομαι όμως, όλο το Σαββατοκύριακο από ένα συγκεκριμένο σύστημα, να βγαίνουν και να με λένε μέχρι και βρώμικη, άνθρωποι που ξεκίνησαν τη βρωμιά στην ελληνική τηλεόραση… Να σταματήσει εδώ γιατί αυτά είναι σοβαρά. Δε παίζουμε με αυτά τα θέματα. Το κορμί μου και η ψυχή μου είναι πεντακάθαρα και το ξέρουν και οι τηλεθεατές μου αυτό και όσοι συνεργάζονται μαζί μου», είπε στη χθεσινή εκπομπή η Κατερίνα Καινούργιου προσπαθώντας να βάλει μία τελεία σε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί.

Αρκετοί παρουσιαστές και άνθρωποι της TV πήραν ανοιχτά θέση, υπερασπιζόμενοι τη Φαίη Σκορδά. Ένας από αυτούς ο Βαγγέλης Περρής. «Ένιωσα πολύ άσχημα με το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου και το είδα και στα πρόσωπα των συνεργατών μου. Δεν το πίστευα. Ήταν πολλή βρωμιά όλο αυτό που συνέβη. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν μακάρι να είχα τη δυνατότητα να παρέμβω με κάποιον τρόπο στην εκπομπή. Σκέφτηκα τη Φαίη και σε πόσο δύσκολη θέση θα βρέθηκε με αυτά που ακούστηκαν. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα της υπεράσπισης των συνεργατών, επιτιθέμενος σε πρόσωπα που δεν έχουν πειράξει κανέναν. Η σιωπή της Φαίης ήταν το πιο ταιριαστό πράγμα που θα περίμενες από εκείνη. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα πει τίποτα», είπε ο Βαγγέλης Περρής.

«Το πήρε πολύ προσωπικά κι εγώ έχω να της πω πως -όταν βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής- δεν πρέπει να απαντάς ποτέ γιατί θα χάσεις το δίκιο σου, ακόμα και να έχεις δίκιο. Το άλλο που θα ήθελα να πω στην Κατερίνα είναι πως επειδή έχουμε δει πολύ καλούς παρουσιαστές να κάνουν αποτυχίες και πολύ μεγάλα νούμερα και επιτυχίες από παρουσιαστές που μπορεί να μην ήταν τόσο σπουδαίοι, τα νούμερα δεν κρίνουν μία παρουσιάστρια… Και η ίδια έχει πει πως όταν ξεκίνησε το πρωινό, όσο ήταν ακόμη στο Epsilon που μετονομάστηκε σε OPEN, έκανε 4-5% και προσπάθησε και δουλέψανε πολύ σκληρά. Ακριβώς λοιπόν επειδή και η ίδια έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει εκεί που έφτασε, ας μην κρίνουμε εκπομπές και παρουσιαστές από τα νούμερα τηλεθέασης», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα για το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου.

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Κώστας Τσουρός μέσω της εκπομπής του «Ακόμα δεν είδες τίποτα», το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Αυτή την εβδομάδα πρωταγωνίστησε στην τηλεόραση κάτι που ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας και γενικότερα ξεπέρασε κάθε έννοια τηλεοπτικού πολιτισμού, αν υπάρχει αυτός ακόμα… Αναφέρομαι σε αυτή την αχαρακτήριστη επίθεση που δέχτηκε η Φαίη Σκορδά από την Κατερίνα Καινούργιου. Οι περισσότεροι θα την έχετε δει. Δεν τιμά ούτε την ίδια την Κατερίνα Καινούργιου η συγκεκριμένη επίθεση, η οποία είναι πολύ καλή παρουσιάστρια και προφανώς ξέφυγε και ήταν μια κακή στιγμή… Επειδή λοιπόν εμείς δε θέλουμε να γίνεται αυτό το πράγμα, έστω λίγο να το διαφυλάξουμε, γι’ αυτό λοιπόν δεν θα δείτε μέσα στο βίντεο αυτά τα στιγμιότυπα με αυτήν την αχαρακτήριστη επίθεση που είχαμε αυτή τη βδομάδα», είπε ο δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι και η Δανάη Μπάρκα, μία γυναίκα που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Κατερίνα Καινούργιου, πήρε θέση αναφέροντας: «Είμαι λίγο σοκαρισμένη, ίσως επειδή δεν είμαι συνηθισμένη... Εμείς δεν θα έχουμε αναπαραγωγή της συγκεκριμένης κατάστασης, γιατί όλοι μας εδώ έχουμε αποδείξει ότι τέτοια θέματα προτιμούμε να μην τα αναπαράγουμε. Δεν έχουμε τι να πούμε και μας κάνει να αισθανόμαστε αμήχανα. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ άμεσα γιατί δεν υπάρχει και λόγος… Εμείς εδώ δεν αγαπάμε τις επιθέσεις, πάντα είμαστε με τους ανθρώπους που νιώθουμε ότι είναι σε ευάλωτη θέση. Να μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου, να είμαστε ενωμένοι και να σκεφτόμαστε ότι στη θέση του άλλου μπορεί να βρεθούμε εμείς. Να σεβόμαστε τους άλλους και να μην “πυροβολούμε” τους ανθρώπους». Μάλιστα, στο τέλος, η παρουσιάστρια σήκωσε μία κούπα καφέ με το λογότυπο της εκπομπής «Fay’s Time» της Φαίης Σκορδά και έστειλε την αγάπη της.