MEDIA

Ξένα σίριαλ μεταφέρονται στην TV  για πρώτη φορά

Ξένα σίριαλ μεταφέρονται στην TV  για πρώτη φορά

Τη φετινή σεζόν βλέπουμε σειρές, που μάς έρχονται από το εξωτερικό

Μία από τις τηλεοπτικές τάσεις των τελευταίων ετών είναι ξένες παραγωγές να διασκευάζονται στα ελληνικά και να κρατούν συντροφιά στο κοινό. Φέτος, εκτός από τα ήδη αγαπημένα σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Παγιδευμένοι», «Ο παράδεισος των κυριών», «Έρωτας φυγάς», βλέπουμε και νέες σειρές που μάς έρχονται από το εξωτερικό.

Μία από αυτές «Ο Γιατρός». Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία και βασισμένη σε ιταλικό φορμάτ, η σειρά εστιάζει στον γιατρό Αντρέα Βρεττό, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Η παραγωγή μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, έχει κερδίσει το κοινό και σημειώνει υψηλά ποσοστά.

Στη συχνότητα του ΑΝΤ1, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, βλέπουμε τη σειρά «Ο πρώτος από εμάς», διασκευή του επιτυχημένου «The First of Us». Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Στο κανάλι του Αμαρουσίου βλέπουμε και την ελληνική μεταφορά του γαλλικού «Le Bazar de la Charite». Με τίτλο «Μετά τη φωτιά», το σίριαλ ακολουθεί τρεις γυναίκες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, που θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Θα καταφέρουν να ξαναγεννηθούν και να βρουν την πραγματική ευτυχία; Στο δρόμο τους, θα βρεθούν τέσσερις άνδρες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία τους. Ο Άρης και ο Αλέξανδρος θα τις καταδιώξουν, θα τις εξαπατήσουν και θα προσπαθήσουν να τις καταστρέψουν. Ο Οδυσσέας και ο Νίκος θα τους δώσουν το χέρι τους, θα βρεθούν δίπλα τους και θα αγαπήσουν την αλήθεια τους.

Τη λίστα με τις νέες σειρές που βασίζονται σε ξένα φορμάτ συμπληρώνει η κωμωδία «Στα σύνορα» του STAR. Το σίριαλ, που προβάλλεται κάθε Κυριακή, με τους Υρώ Μανέ και Κώστα Κόκλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μάς μεταφέρει σε ένα ακριτικό χωριό στα σύνορα με την Αλβανία, τα Αχούρια, όπου ζει μία αξιαγάπητη γιαγιά, η Γιαννούλα με την οικογένειά της. Η μεγάλη της εγγονή, η Ιωάννα (Λίλα Μπακλέση), επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας, λόγω σπουδών, στο πατρικό της. Την ίδια περίοδο, ένας αστυνομικός από την Αθήνα, ο Ηρακλής (Νίκος Πουρσανίδης), παίρνει δυσμενή μετάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του χωριού. Οι δυο τους θα συναντηθούν τυχαία και θα νιώσουν ακαριαία έλξη ο ένας για τον άλλο. Όμως, η μοίρα τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αυτό που δε γνωρίζει η Ιωάννα επιστρέφοντας στο χωριό, είναι πως η οικογένειά της εμπλέκεται σε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Και αρχηγός αυτής της επιχείρησης δεν είναι άλλη από τη γιαγιά της, τη Γιαννούλα. Μια φαινομενικά κλασική Ελληνίδα γιαγιά, με τη μαγειρική της, το πλέξιμό της, που, όμως, όταν μιλάει για δουλειές, την τρέμουν όλοι! Η Γιαννούλα περιμένει με ανυπομονησία την εγγονή της να επιστρέψει, για να τη διαδεχτεί στην ηγεσία, όμως η Ιωάννα δε δείχνει να ενδιαφέρεται να μπει στην παρανομία. Από την άλλη, το να εισχωρήσει η Ιωάννα στην οικογενειακή επιχείρηση, θα την φέρει αντιμέτωπη με τον Ηρακλή, ο οποίος είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει την οικογένεια, υπό τις διαταγές του διοικητή του, που είναι ορκισμένος εχθρός της γιαγιάς Γιαννούλας. Η Γιαννούλα, που προφανώς δεν εγκρίνει τον έρωτα της Ιωάννας μ’ έναν αστυνομικό, θα επιστρατεύσει το «πρωτοπαλίκαρο» της και παιδικό φίλο της Ιωάννας, τον Νικόλα (Βασίλης Τριανταφύλλου), ελπίζοντας να καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της και να την πείσει να αναλάβει την επιχείρηση. Ο Ηρακλής, όμως, δε θα σταματήσει να διεκδικεί την Ιωάννα και δε θα διστάσει να τα βάλει με όλους τους υποψήφιους μνηστήρες.