MEDIA

ΕΡΤ: Με ποιες σειρές συνεχίζει στο δεύτερο μισό της σεζόν

ΕΡΤ: Με ποιες σειρές συνεχίζει στο δεύτερο μισό της σεζόν

Η ΕΡΤ αποχαιρετά κάποιες παραγωγές για να υποδεχθεί τις νέες

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι την εκπνοή του 2023 και τα στελέχη των καναλιών δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς για το πρόγραμμα του δεύτερου μισού της χρονιάς.

Η ΕΡΤ συνεχίζει να ποντάρει στη μυθοπλασία, ωστόσο κάποιες από τις παραγωγές θα ρίξουν αυλαία. Συγκεκριμένα, μέσα στον Δεκέμβρη, θα δούμε τα τελευταία επεισόδια των σίριαλ «3ος όροφος» και «Όρκος» ενώ τον Φλεβάρη του 2024 το κοινό θα αποχαιρετίσει την κωμωδία «Στα σύρματα». Και οι τρεις σειρές είχαν βγει στον αέρα με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων, οπότε δεν τίθεται θέμα «πρόωρου κοψίματος» αλλά «ολοκλήρωσης» των κύκλων.

Τον Δεκέμβρη, όμως, θα δούμε μία νέα άφιξη στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1. H «Έρημη χώρα», παραγωγής ERTFLIX, αναμένεται να συζητηθεί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές. Η ιστορία αφορά σε μία οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας.

H Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός παππούς της, ο οποίος αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός, που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους… δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά.

Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης και οι παραγωγοί, έχοντας αποδείξει ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο καστ των σίριαλ, ετοιμάζονται ξανά να κερδίσουν το στοίχημα. Οι Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Αννα-Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογιώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές.

Να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της ΕΡΤ δεν σταματούν να εξετάζουν σενάρια που φθάνουν στα χέρια τους, καθώς πάντα στόχος τους είναι οι ελληνικές σειρές.