MEDIA

EΡΤ: Το τηλεοπτικό μέλλον των σειρών – Ποιες συνεχίζουν

EΡΤ: Το τηλεοπτικό μέλλον των σειρών – Ποιες συνεχίζουν

Τα στελέχη βρίσκονται στη φάση σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της μυθοπλασίας

Ο ανταγωνισμός της φετινής χρονιάς οδηγεί τα στελέχη των καναλιών στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και των συσκέψεων πολύ πιο νωρίς από άλλες χρονιές. Στόχος είναι να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, ώστε κάθε ζώνη να «οχυρωθεί» σωστά.

Στα γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης, αν και το βάρος έχει πέσει στο κομμάτι της Eurovision, υπάρχουν ήδη κάποιες αποφάσεις για τη μυθοπλασία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σειρά «Παραλία» -που κέρδισε ένα μερίδιο κοινού και έλαβε θετικές κριτικές- ολοκληρώνει την πορεία της. Τόσο η δυσκολία των γυρισμάτων, σε χώρους που απαιτείται ειδική άδεια, όσο και το σενάριο έκαναν τους ιθύνοντες της ΕΡΤ1 να βάλουν… τελεία.

Στον αντίποδα, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια των παραγωγών «Ηλέκτρα» και «Έρημη χώρα».

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, έχει φανατικούς τηλεθεατές. Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες καθηλώνουν στο πολυαναμενόμενο ερωτικό δράμα «Ηλέκτρα».

Όσον αφορά στην «Έρημη χώρα», αναμένονται νέα επεισόδια και ένας δεύτερος κύκλος που θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της σειράς σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα. «Η “Έρημη χώρα”, η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, η οποία προβλήθηκε αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στη γραμμική τηλεόραση, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και τους τηλεκριτικούς τόσο για τις υποδειγματικές ερμηνείες των ηθοποιών όσο και για την πλοκή της υπόθεσης. Η σειρά έως σήμερα έχει καταγράψει περισσότερες από 2 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Μετά την επιτυχημένη πορεία στο ERTFLIX, η τηλεοπτική πρεμιέρα του Α’ Κύκλου της σειράς θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 2115, στην ΕΡΤ1», αναφέρει η ανακοίνωση που θέλει την παραγωγή να ξεκινά προβολή στην ΕΡΤ1.

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά, βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του. Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.