MEDIA

Eurovision 2024: Έρχεται νέα ανατροπή στη φετινή διοργάνωση

Eurovision 2024: Έρχεται νέα ανατροπή στη φετινή διοργάνωση

Οι αλλαγές δεν σταματούν στη φετινή Eurovision…

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision έχει ξεκινήσει, με τις προετοιμασίες στο Μάλμε να είναι πυρετώδεις. Οι αλλαγές, μάλιστα, που θα δούμε στη φετινή διοργάνωση είναι πολλές και αρκετά σημαντικές για το τελικό αποτέλεσμα.

«Το παν είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό σόου και να δώσουμε σε όλους τους καλλιτέχνες την ευκαιρία να λάμψουν. Τα προηγούμενα χρόνια με τις κληρώσεις του πρώτου μισού και του δεύτερου μισού, πολλές μπαλάντες κατέληξαν στο ίδιο μισό του σόου ή πολλά φαβορί κληρώθηκαν για να εμφανιστούν στο ίδιο μισό. Προσθέτοντας το ευέλικτο Producer’s Choice, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη ροή διαφορετικών ρυθμών και έναν ακόμα πιο συναρπαστικό μεγάλο τελικό» ανέφερε o παραγωγός του SVT της Σουηδίας, Christer Björkman.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σειρά εμφάνισης των χωρών τίθεται πλέον σε νέα βάση. Οι καλλιτέχνες -που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό- θα κληρώνονται για το αν θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του τελικού, στο δεύτερο μισό ή θα «πέφτουν στα χέρια» της «επιλογής του παραγωγού». Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι θα υπάρχουν πλέον 6 θέσεις για επιλογή στο πρώτο μισό, 6 θέσεις που μπορούν να επιλεγούν στο δεύτερο Μισό και 13 θέσεις για την επιλογή του παραγωγού. Η Σουηδία, που διοργανώνει την Eurovision έχει ήδη κληρωθεί να εμφανιστεί στην πρώτη θέση του τελικού, ενώ για τις Big 5 οι τρεις παραπάνω επιλογές θα ισχύσουν μετά τη δεύτερη πρόβα τους στις 4 Μαΐου. Θα ακολουθήσει η κλήρωση για τις υπόλοιπες συμμετοχές στις 7 και 9 Μαΐου.

Μέχρι τώρα, οι καλλιτέχνες -που εξασφάλιζαν το εισιτήριο για τον τελικό- κληρώνονταν για το αν θα διαγωνιστούν στο πρώτο ή το δεύτερο μισό και έπειτα οι υπεύθυνοι της εκάστοτε διοργάνωσης καθόριζαν την ακριβή θέση που θα εμφανιστεί η κάθε χώρα.