MEDIA

Στην Ελλάδα στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου

Στην Ελλάδα στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Το Reuters προτρέπει τους Έλληνες να σκεφτούν τη συνέπεια της ψήφου τους. Το πρακτορεία παρουσιάζει το δίλημμα των Ελλήνων που είναι παραμονή στο ευρώ, υπό σκληρές συνθήκες λιτότητας, ή η έξοδος από την ευρωζώνη.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέρεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και στην τελευταία τους προσπάθεια, να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, ενώ παραθέτει σε πίνακα τις θέσεις των μεγάλων κομμάτων για το μνημόνιο.

«Η Ευρώπη κρατάει την αναπνοή της για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, γράφει η ισπανική El Pais. Το ελληνικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ισπανία, η οποία πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε οικονομική βοήθεια για τις τράπεζές της.

Η βρετανική Indipendent, αναλύει τα σενάρια της επόμενης ημέρας, ενώ ο Guardian γράφει για τον φόβο εκλογής μιας μη φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης και τον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας.