MEDIA

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η επόμενη μέρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η επόμενη μέρα

Ο Κ. Χαρδαβέλλας παρουσίασε στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» την επόμενη ημέρα της χώρας μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ με καλεσμένους πολιτικούς και αναλυτές έγινε προσπάθεια να αποκωδικοποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος μίλησε για τις εκλογές λέγοντας ότι μόνο το 35% των ψηφοφόρων, έριξε στην κάλπη ίδιο ψηφοδέλτιο με τις εκλογές της 6ης Ιουνίου. Σε ότι αφορά στους νικητές της αναμέτρησης ανέφερε πως ο πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος νικητής, σε επίπεδο ανάλυσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Μάλιστα πηγαίνοντας ένα βήμα παρά πέρα χαρακτήρισε το κόμμα του Πάνου Καμμένου ως μια «νέα μάρκα» με την επιτυχία να οφείλεται στο γεγονός ότι πήρε κι έδωσε.

Ο δημοσιογράφος Μενέλαος Τασιόπουλος θεωρεί από την πλευρά του πως η πραγματική συζήτηση θα γίνει στις επόμενες εκλογές και αυτή θα είναι κατά πόσο μας ενδιαφέρει να παραμείνουμε σε αυτή την Ευρώπη. Ο κ. Τασιόπουλος όμως τόνισε πως στις επόμενες εκλογές τα δεδομένα ίσως είναι διαφορετικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. ίσως δεν υπάρχουν με την σημερινή τους μορφή, ενώ η ΝΔ ίσως έχει τον αντίστοιχο ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σταθάς, χαρακτήρισε την άνοδο του ποσοστού του κόμματος του, συγκριτικά με την 6η Ιουνίου , ως πρωτόγνωρο φαινόμενο . Επίσης σε ερώτηση του Κώστα Χαρδαβέλλα για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα είναι μετριοπαθής ή αν θα κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους, ο κ. Σταθάς απάντησε ότι ο άνθρωπος που θα βγει στον δρόμο δεν θα βγει λόγω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λόγω ανάγκης, καθώς ο λαός πεινάει και έχει τεθεί θέμα επιβίωσης.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, μίλησε για σαφές εκλογικό αποτέλεσμα με την ΝΔ 2,8 μονάδες μπροστά. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ο λαός επέλεξε την ΝΔ με την προϋπόθεση να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου. Ο κ. Πλεύρης είπε πως όσοι θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση δεν θα είναι κομπάρσοι, ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα αλαζόνα, για τις χθεσινές του δηλώσεις, ο οποίος θα είναι δέκα λεπτά μέσα στο κοινοβούλιο και την περισσότερη ώρα θα μιλά στο Σύνταγμα.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Βρεττός, ανέφερε ότι, η χώρα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του ΠΑΣΟΚ, αλλά λόγω της πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν χρεωνόμαστε την κρίση. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα παίρναμε ούτε την δική μας ψήφο»

Το στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Ευγενία Αρβανίτη –Πρεβεζάνου είπε πως επαναδιαπραγμάτευση με τους ξένους δεν πρόκειται να γίνει, αφού Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν βάλει τις υπογραφές τους, προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του μνημονίου, ενώ σε ερώτηση του Κώστα Χαρδαβέλλα σχετικά με το γιατί οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν προτίθενται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση απάντησε πως «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι αποτυχημένη».

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν η άποψη του Γενικός Δ/ντή της Spin Communications Ζαχαρία Λουδάρου, ο οποίος ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι μας δάνειζαν εδώ και χρόνια προκειμένου να αγοράζουμε τα προϊόντα τους, ενώ τώρα που βρήκαν άλλες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία δεν μας έχουν ανάγκη.