MEDIA

Έξοδος από το ευρώ συνιστά στην Ελλάδα ο διευθυντής της Bild

Έξοδος από το ευρώ συνιστά στην Ελλάδα ο διευθυντής της Bild

Συνεχίζει τις προκλητικές αναφορές κατά της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Bild, αυτή τη φορά μέσω του διευθυντή της που βρέθηκε για λίγες ώρες στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη δηλώνει με θράσος ότι δεν έχει καμία ενοχή από τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα του κάλυψε την ελληνική κρίση χρέους.

«Δεν ευθύνεται ο αγγελιοφόρος για τις κακές ειδήσεις», δηλώνει με συνέντευξή του στην "Καθημερινή", ο Κάι Ντίκμαν, διευθυντής της Bild, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λέρο.

«Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια. Όπως τη λέει και η καγκελάριος Μέρκελ. Από έναν καλό φίλο θα έπρεπε να έχετε την απαίτηση να λέει την αλήθεια», σημειώνει ο κ. Ντίκμαν.

Ο διευθυντής της εφημερίδας που έχει βάλει στόχο την Ελλάδα και τους Έλληνες, τόνισε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μια κάποια λύσις".

«Δηλαδή δεν είναι στόχος σας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;».

«Δεν είναι αυτό το ζήτημα», απαντά, αλλά μετά αυτοδιαψεύδεται.

«Το θέμα είναι πώς θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της. Και στο πλαίσιο αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., για να μπορέσει να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα και να γίνει ανταγωνιστική».

Ο Κάι Ντίκμαν, έμεινε ενθουσιασμένος από την ελληνική φιλοξενία. Έφαγε καλαμάρι, ήπιε κόκκινο κρασί και μετά το δείπνο του σε γνωστή ταβέρνα του νησιού, δηλώνει πλέον αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας.

Πρέπει δηλαδή να το ταΐσουμε για να πει μια καλή κουβέντα;