MEDIA

BBC: Η ολυμπιακή κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει

BBC: Η ολυμπιακή κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει

Η Ελλάδα στέλνει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τη μικρότερη αποστολή των τελευταίων 20 χρόνων, τονίζει προκλητικά σε ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC, τη στιγμή που οι Έλληνες αθλητές πηγαίνουν στους Αγώνες με το κεφάλι ψηλά, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

«Οι Έλληνες αθλητές παλεύουν για το Λονδίνο, ενώ η κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. Το BBC αναφέρεται στις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στον τομέα του αθλητισμού, με την έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές για την προπόνηση των αθλητών και την εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του 2004.

«Το 2004, η Ελλάδα έλαμψε ως οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι αθλητές της έφτασαν ψηλά. Σήμερα, όμως, η χώρα έχει πνιγεί από τη χειρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της και ο αθλητισμός έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα».

«Δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε για να επισκευαστεί ο κλιματισμός στις κύριες προπονητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας. Έτσι τα 'αστέρια' της Ελλάδας έχουν αφεθεί να 'πεθάνουν' από τη ζέστη».

«Τα στρώματα είναι σκισμένα, με το εσωτερικό τους να έχει βγει απ' έξω, τα μαξιλάρια κουρελιασμένα. Οι εγκαταστάσεις έχουν ρημάξει μέσα σε οκτώ χρόνια».

«Οι Έλληνες αθλητές έχουν υψηλούς στόχους για το Λονδίνο –παρά τις άσχημες συνθήκες στην πατρίδα τους. Αυτή είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όμως η ύφεση δεν αφήνει περιθώρια, η Ελλάδα έχει μείνει να αναρωτιέται πόσο ακόμα πιο χαμηλά μπορεί να πέσει», καταλήγει το δημοσίευμα.

Βέβαια, ο αρθρογράφος παραλείπει να αναρωτηθεί μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι κάθε λογής προκλήσεις κατά της Ελλάδας. Επειδή ακριβώς πρόκειται για τον τόπο όπου γεννήθηκε η Ολυμπιακή Ιδέα, οφείλεται σεβασμός από τη χώρα, που δανείζεται για φέτος τη διοργάνωση. Οι Έλληνες αθλητές δε, πηγαίνουν στο Λονδίνο με το κεφάλι ψηλά, χάρη και στους χορηγούς, όπως ο ΟΠΑΠ, που παρενέβη σαν από μηχανής θεός.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί την ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα