MEDIA

Το Facebook λογόκρινε το περιοδικό Le Point για ένα σκίτσο του Μωάμεθ

Το Facebook λογόκρινε το περιοδικό Le Point για ένα σκίτσο του Μωάμεθ

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook λογόκρινε χθες Τετάρτη βράδυ τον λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού Le Point μετά τη δημοσίευση ενός σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιευθεί και στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό.

Την Τετάρτη στις 18:00 η σύνταξη του Point.fr ανέβασε στο λογαριασμό του περιοδικού στο Facebook ένα από τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει η Charlie Hebdo παραπέμποντας στο άρθρο: «Γιατί η Charlie Hebdo παίζει με τη φωτιά;».

«Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, η φωτογραφία είχε αφαιρεθεί από το Facebook και ο διαχειριστής της σελίδας μας έλαβε ένα προειδοποιητικό μήνυμα: το περιεχόμενο που δημοσιεύσατε δεν συνάδει με τους όρους χρήσης της σελίδας. Εξαιτίας αυτού ο διαχειριστής μας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για 72 ώρες», αναφέρει το Point.fr σε άρθρο του.

«Λυπούμεθα που αυτή τη σεμνοτυφία -γιατί δεν πρόκειται παρά για τέτοια-- ασκείται στον επαγγελματικό λογαριασμό των συντακτών και όχι σε πολλούς άλλους ατομικούς λογαριασμούς που στερούνται αιδούς», σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.

Πάντως σήμερα στις αρχές του απογεύματος η σελίδα του περιοδικού στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακόμη ενεργή, ενώ από το Facebook υπήρξε η διευκρίνιση ότι «όλοι οι λογαριασμοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είτε πρόκειται για τον λογαριασμό ενός ατόμου είτε μιας συντακτικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Τραυματισμοί στις διαδηλώσεις κατά τις αντιισλαμικής ταινίας

Τούρκοι δικηγόροι κατέθεσαν αγωγή για την αντι-ισλαμική ταινία

Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να γλιτώσει από την ερωμένη του!