MEDIA

Bild: «Δεν το αξίζει αυτό η Γερμανία!»

Bild: «Δεν το αξίζει αυτό η Γερμανία!»

«Λιγότερα από 500 μέτρα χώριζαν την Άνγκελα Μέρκελ από τη βία, τα δακρυγόνα, τις κραυγές» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, που «εξεγείρεται» κατά των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των Ελλήνων και λέει: «Δεν το αξίζει αυτό η Γερμανία».

Το χρονικό της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου περιγράφει το δημοσίευμα της Bild, το οποίο τονίζει στον υπότιτλό του: «Αποκρουστικές διαμαρτυρίες κατά της Μέρκελ! Και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο δρώμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τους διαδηλωτές που είχαν μεταμφιεστεί σε ναζιστές και κρατούσαν σημαίες με σβάστικες. «Κακόγουστο», είναι το σχόλιο της εφημερίδας.

Εκτός από τα επεισόδια, η Bild στέκεται στη συμμετοχή του επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, Μπερντ Ρίξινγκερ.

Όμως, επιστρέφει ξανά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας: «Ο Σαμαράς ευγνώμων, χαμογελά και λέει: ο 'εχθρός' της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη ή η Γερμανία, ούτε η Άνγκελα Μέρκελ. Ο 'εχθρός' είναι η ύφεση. Όμως διαφορετικά φαίνονται τα πράγματα 500 μέτρα μακριά, όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από το κοινοβούλιο. Φορούν στολές των Ναζί, κρατούν πόστερ που γράφουν: 'Μέρκελ, κόρη του Χίτλερ' και 'Φύγε από τη χώρας μας, σκύλα'».