MEDIA

«Βροχή» οι παραιτήσεις στο BBC λόγω του σκανδάλου παιδεραστίας

«Βροχή» οι παραιτήσεις στο BBC λόγω του σκανδάλου παιδεραστίας

Δύο νέες παραιτήσεις έπληξαν το βρετανικό δίκτυο BBC, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο παιδεραστίας με πρωταγωνιστή τον αποθανόντα παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ.

Η διευθύντρια του BBC News Έλεν Μπόουντεν και ο υποδιευθυντής Στιβ Μίτσελ υπέβαλαν την παραίτησή τους στο δίκτυο, καθώς αναμένουν το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας.

Το Σάββατο είχε παραιτηθεί ο γενικός διευθυντής του BBC Τζορτζ Εντγουίσλ, εξαιτίας της μετάδοσης μιας εκπομπής στην οποία κατηγορήθηκε λανθασμένα για παιδεραστία ένα στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος της εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα ηνία της New York Times Co ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο.

Οι New York Times επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντάς τον ως «ιδανικό υποψήφιο» εξαιτίας της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ, που τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της προβολής της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για τον πρώην πολιτικό.

Ο Μαρκ Τόμσον βαρύνεται επίσης με την απόφαση -όσο ασκούσε τη γενική διεύθυνση του BBC- για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου Τζίμι Σάβιλ.

Ο αρθρογράφος των New York Times Τζο Νοσέρα κατηγόρησε τον Μαρκ Τόμσον για εθελοτυφλία σχετικά με το σκάνδαλο Σάβιλ και έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει τα ηνία της New York Times Co (New York Times, International Herald Tribune και Boston Globe). Η εταιρεία βρίσκεται χωρίς πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από τον Δεκέμβριο 2011, μετά την παραίτηση της Τζάνετ Ρόμπινσον.