MEDIA

NYT: Παζάρι Γερμανίας-ΔΝΤ ενώ οι Έλληνες υποφέρουν

NYT: Παζάρι Γερμανίας-ΔΝΤ ενώ οι Έλληνες υποφέρουν

Στη συμφωνία για την Ελλάδα που επετεύχθη στο Eurogroup αναφέρονται οι «New York Times», χαρακτηρίζοντάς τη ένα «παζάρι» μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας που έληξε με ισοπαλία.

Ενώ οι δανειστές χρειάστηκαν τρεις γύρους «παζαρέματος», στην Ελλάδα η οικονομική καταστροφή συνέχιζε να ξεδιπλώνεται, με την οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά ένα πέμπτο τα τελευταία τρία χρόνια και την ανεργία στο 25%, σημειώνει η εφημερίδα.

«Με τους Έλληνες σε απελπισία και να υποφέρουν, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η χώρα είναι απίθανο να ξεπληρώσει το χρέος της στο ακέραιο».

Ειδικά «μετά τον Ιούνιο», τονίζουν οι NYT, δηλαδή την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί και τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας έχουν οξυνθεί.

Ο «ατέρμονος γύρος συναντήσεων για την Ελλάδα» δείχνει ότι μετά από τρία χρόνια κρίσης, οι πολιτικοί που χειρίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο την κατάσταση ακόμα «προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της μόλυνσης, την ώρα που οι προοπτικές του ελληνικού χρέους συνεχίζουν να χειροτερεύουν».

«Το αποτέλεσμα» του Eurogroup, καταλήγει η εφημερίδα, «είναι μια ισοπαλία, με τη Γερμανία να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά το λογαριασμό της Ελλάδας, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές του 2013».