MEDIA

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο αγώνας δρόμου για την επαναγορά ομολόγων, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και οι εντολές του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, μαζί με την αναμενόμενη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ασφυξία. Μνημόνιο σε κάθε υπουργείο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την υπογραφή «12 μνημονίων» του κάθε υπουργείου με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (στο οποίο προΐσταται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας) ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (που σήμερα στις 11 το πρωί θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια) στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου".

ΕΘΝΟΣ: "Λίστα 7 δισ."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να προετοιμάσουν τη λίστα ώστε να καλυφθούν άμεσα οι υποχρεώσεις. Στόχος η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της επιστροφής των 7 δισ. στην αγορά. «Είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Κρόνια Αδελφότητα ετοιμάζεται να καταστρέψει τη Γη!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δυναστείες των Τότσιλντ και Ροκφέλλερ θεωρούνται εκ των βασικών στελεχών της. Ο Κρόνος στα Αγγλικά γράφεται ως Saturn. Ολως τυχαίως κρατώντας το πρόθεμα Sat προκύπτει το Satan, δηλαδή ο Σατανάς!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση ανάσα για χρέη προς την εφορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων από 15 σε 36 με ελάχιστον όριο και κατά από 100 ευρώ. Ειδικά για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία οι δόσεις μπορεί να φτάσουν έως και 48".

ΕΣΤΙΑ: "Δίαυλος αισιοδοξίας. Αντίβαρο στην καταστροφολογία των ΜΜΕ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προτού καλά-καλά στεγνώση η μελάνη του κειμένου της συμφωνίας του Eurogroup, το οποίο δίδει ανάσα στην ελληνική οικονομία, τα ελληνικά μέσα ενημερώσεως άρχισαν να επιδίδωνται σε μηδενισμό".

Η ΑΥΓΗ: "Φούσκα η «λύση». Νέα ληστεία στα ταμεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον αέρα βρίσκεται η απόφαση του Eurogroup για το δημόσιο χρέος και το χρονοδιάγραμμα της δόσης, καθώς στηρίζεται σε απίθανες προϋποθέσεις. Με νέο «κούρεμα» στα ήδη αποδεκατισμένα αποθεματικά τους απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία για να επιτύχει η επαναγορά ομολόγων!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις. Ολες οι αλλαγές για τους αυτοαπασχολουμένους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικές αλλαγές στη συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολουμένων (μηχανικοί, γιατροί, νομικοί) επέρχονται με βάση το νέο νόμο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μαυρογιαλούρος στο facebook".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "φαρσοκωμωδία Αντώνη Σαμαρά μέσω facebook με βίντεο ενός λεπτού, που θύμιζε τα καθρεφτάκια που πρόσφεραν κάποτε οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς για να αρπάξουν τον πλούτο των χωρών τους. Τώρα ο αρχηγός της Ν.Δ., με χολιγουντιανή μουσική υπόκρουση, απευθύνθηκε στους Νεοέλληνες για να τους πει με στόμφο ένα σωρό κοινοτοπίες και για να θέσει ξανά το αφελές δίλημμα «ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την Ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη»".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ο Μπερίσα θέλει και την Πρέβεζα στη μεγάλη Αλβανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η έκρηξη εθνικισμού στα Βαλκάνια εγκυμονεί ανάφλεξη. Αλυτρωτικό παραλήρημα των γειτόνων μας. Εντονο διάβημα της Αθήνας, δυσφορία και στη Σόφια για τα απειλητικά μηνύματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σχέδιο για ρευστότητα στην αγορά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η διοχέτευση ρευστότητας προς την αγορά, που εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικές θετικές συνέπειες σε πρακτικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, τίθεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αλάνθαστη μέθοδος μειώνει στεγαστικά έως 65%".

Η εφημερίδα γράφει "ποιά είναι τα κλειδιά για να «κουρέψετε» το δάνειό σας. Τα κρυφά όπλα στη μάχη της διαπραγμάτευσης. Παραδείγματα για να επιβάλετε του όρους σας στις τράπεζες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πατριωτικό καθήκον αποτελεί η συμμετοχή στην επαναγορά χρέους, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι η επαναγορά χρέους «είναι εθελοντική, αλλά πρέπει να πετύχει. Είναι θέμα αξιοπιστίας της χώρας»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμακώνουν τη σφαγή του λαού".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άμεση και πλήρη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε από τους υπουργούς ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας ταυτόχρονα για οφέλη που θα έχει ο λαός από την καπιταλιστική ανάπτυξη, με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ αυτή θα γίνει πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διχάζει την κυβέρνηση ο φορολογικός Ηρώδης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ανοικτή διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα βρίσκονται πλέον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έπειτα από την εμμονή του οικονομικού επιτελείου να προωθήσει τη ρύθμιση για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά - που θα επιβαρύνει δυσανάλογα τις οικογένειες με περισσότερα μέλη. Ηδη προτείνονται ισοδύναμα μέτρα ως αντιστάθμισμα. Το νομοσχέδιο θα δοθεί σήμερα για διαβούλευση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ψέματα με δόσεις".

Η εφημερίδα γράφει "η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει, ο ελληνικός λαός εξοντώνεται. Υποχρεωτικό «κούρεμα» ασφαλιστικών ταμείων, τραπεζών, μισθών, συντάξεων και μικροεπενδυτών. Αρπάζουν κάθε ευρώ που παράγεται στην Ελλάδα. Τι πραγματικά αποφάσισαν οι εταίροι".

6 ΜΕΡΕΣ: "Αφήνουν τα Ταμεία χωρίς... μία".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "πατριωτικό καθήκον βαφτίζει ο Στουρνάρας την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με το εκβιαστικό «κούρεμα» των ομολόγων".

City Press: "Το πρόβλημα επιμένει, παρά τη λύση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νέο «κούρεμα» των ομολόγων αποσταθεροποιεί τις τράπεζες. Αρνητικές προγνώσεις ΟΟΣΑ για ύφεση - ανεργία".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τα σκουπίδια «κλείνουν» σχολές του ΑΠΘ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο σημείο μηδέν έφθασε το ΑΠΘ. Επειτα από 9 εβδομάδες απεργίας των υπαλλήλων στις εργολαβίες η πανεπιστημιούπολη -δρόμοι, αίθουσες και εργαστήρια- έχουν μετατραπεί σε απέραντη χωματερή με κάθε είδους σκουπίδια ακόμη και περιττώματα σε όλους τους χώρους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σε θέση μάχης για τα σκουπίδια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μνημόνια για την πληρωμή χρεών Δημοσίου σε ιδιώτες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους. Πρόκειται για ληξιπρόθεσμα χρέη με χρόνο έως τις 30.9.2012 και που υπολογίζονται σε 9,3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών ΦΠΑ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη για τα ομόλογα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση θα αναζητήσουν στη σημερινή συνάντηση Γ. Στουρνάρας και τραπεζίτες. Η υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων έχει θορυβήσει τις διοικήσεις των τραπεζών, αφού θεωρούν ότι έτσι απομακρύνεται η πιθανότητα διατήρησης των πιστωτικών ιδρυμάτων υπό ιδιωτικό έλεγχο. Ο υπουργός Οικονομικών θέλει πάση θυσία να στεφθεί με επιτυχία το σχέδιο επαναγοράς, που αρχίζει να υλοποιείται από τη Δευτέρα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τριάντα έξι δόσεις για την πρώτη αίτηση του οφειλέτη και σαράντα οκτώ με τη δεύτερη, ελάχιστη καταβολή 80-100 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και χαμηλότερο όριο, αλλά και έκπτωση προσαυξήσεων, κρύβει το νέο καθεστώς ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προωθεί η κυβέρνηση"