MEDIA

Die Welt: Η Ελληνική Αστυνομία συγκαλύπτει βασανιστήρια

Die Welt: Η Ελληνική Αστυνομία συγκαλύπτει βασανιστήρια

Στις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των κρατούμενων για ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», κάνοντας λόγο για συγκάλυψη βασανιστηρίων από την ελληνική αστυνομία.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι οικογένειες των κρατουμένων και μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αμφιβολίες ότι η αστυνομία προσπάθησε να κουκουλώσει τα βασανιστήρια. Στο ερώτημα γιατί η αστυνομία προχώρησε σε δημοσίευση ρετουσαρισμένων φωτογραφιών ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση», παρατηρεί.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «κατανόηση για την τακτική των αστυνομικών αρχών δείχνει η Χρυσή Αυγή», καθώς και ότι «δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές έδειξαν ότι στην ελληνική αστυνομία είναι αρκετοί εκείνοι που επικροτούν» το ακροδεξιό κόμμα.

«Το πλέον ανησυχητικό στην δημόσια συζήτηση είναι το ερώτημα προς τα πού οδεύει η ελληνική νεολαία» διερωτούνται οι συντάκτες και υπενθυμίζουν ότι «πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών έλαβε απειλητική ταχυδρομική επιστολή με μια σφαίρα».